511
«Δεν είχε την έγκριση της Ομοσπονδίας», «δεν φοράει το εθνόσημο» και άλλα τέτοια χρησιμοποίησε η Ομοσπονδία για την καλέσει σε απολογία (στη φωτογραφία από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο του Μαϊάμι, τον περασμένο Ιανουάριο, στην κατηγορία Laser Radial) | Facebook/Basileia Carahaliou-Sailor/Jesus Renedo/Sailing Energy

Καραχάλιου προς Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας: «Να αλλάξετε εσείς ιθαγένεια!»

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2017, 16:36
«Δεν είχε την έγκριση της Ομοσπονδίας», «δεν φοράει το εθνόσημο» και άλλα τέτοια χρησιμοποίησε η Ομοσπονδία για την καλέσει σε απολογία (στη φωτογραφία από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο του Μαϊάμι, τον περασμένο Ιανουάριο, στην κατηγορία Laser Radial)
|Facebook/Basileia Carahaliou-Sailor/Jesus Renedo/Sailing Energy

Καραχάλιου προς Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας: «Να αλλάξετε εσείς ιθαγένεια!»

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2017, 16:36

Οι απόπειρες απαξίωσης ελλήνων-ίδων πρωταθλητών-τριών δυστυχώς δεν αποτελούν πρωτοφανές φαινόμενο στη χώρα μας, ειδικά μετά τη δυναμική είσοδο των ιδιωτικών χορηγιών στο χώρο του «ταλαίπωρου» ελληνικού αθλητισμού που κατέστησε περιττό το πατρονάρισμα των Ομοσπονδιών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της πρωταθλήτριας ιστιοπλόου Βασιλείας Καραχάλιου που εδώ και καιρό βάλλεται από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Η κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών έχει φθάσει στα άκρα, με δηλώσεις εκατέρωθεν, ανταλλαγή εγγράφων και άλλα σχετικά. Αυτό όμως που προκάλεσε τουλάχιστον απορία -αν όχι αγανάκτηση- είναι η ειρωνική (άραγε μόνο;) παρότρυνση των υπευθύνων της Ομοσπονδίας προς την πρωταθλήτρια να αλλάξει ιθαγένεια, αν δεν υπακούσει στις επιταγές τους.

«Εάν η αθλήτρια δεν επιθυμεί να αγωνίζεται με τα χρώματα της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας , έχει τη δυνατότητα για άλλες επιλογές για τις οποίες θα συνηγορήσουμε , εάν χρειαστεί», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική επιστολή της ΕΙΟ προς την 21 ετών ιστιοπλόο.

1-176

Η ίδια πάντως, σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, περνά στην αντεπίθεση και αφού απαντά στις κατηγορίες που τις αποδίδονται, καλεί τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας να αλλάξουν εκείνοι ιθαγένεια εάν δεν αντέχουν τις επιτυχίες των ελλήνων αθλητών, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την Ελλάδα.

«Εννοείται ότι θα συνεχίσω με τα ελληνικά χρώματα, μάλιστα τώρα πιο πεισμωμένη από ποτέ, και αν θέλουν οι παραπάνω κύριοι να αλλάξουν οι ίδιοι ιθαγένεια, αν δεν αντέχουν να βλέπουν τις επιτυχίες μας», διαμηνύει χωρίς να διαφαίνεται κάποια ελπίδα εκτόνωσης της κρίσης στις σχέσεις της με την Ομοσπονδία.

"Baaad " Company :D

Geplaatst door Basileia Carahaliou op Maandag 23 november 2015

2136020

Η ΕΙΟ κατηγορεί την αθλήτρια ότι σε  επίσημους αγώνες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας έφερε στο ιστίο της logo χορηγού για τη χορηγία του οποίου δεν είχε ζητήσει την έγκριση της Ομοσπονδίας (!) καθώς και ότι συμμετείχε στον αγώνα ASAF SAILING CUP -ISAF ENOSHIMA OLYMPIC WEEK 2017 χωρίς αίτημα έγκρισης μετάβασης από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (σύμφωνα με τη σχετική διαδικασία που είναι υποχρεωτική). Την κάλεσε μάλιστα σε απολογία, γιατί εκτός των παραπάνω, στην απονομή του μεταλλίου της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δεν φορούσε το εθνόσημο (αφού δεν είχε παραλάβει ποτέ την ενδυμασία της Εθνικής Ομάδας).

«Αν πραγματικά πονούσαν το “εθνόσημο” θα χαίρονταν με τις διακρίσεις που έφερα στην πατρίδα μου και δεν θα κολλάγανε σε “τυπικές” διαδικασίες και εικονικά προβλήματα» απαντά εκείνη κατηγορώντας με τη σειρά της την Ομοσπονδία ότι επιχειρεί να καρπωθεί   «προνόμια από το υπουργείο βάζοντας σαν σημαία τα δικά μας μετάλλια για τα οποία όμως δεν πλήρωσαν και η μόνη που ματώνει είναι η οικογένεια μου και πρόσφατα οι χορηγοί μου, stoiximan gr και SLAMsailing».

  • Και όλα αυτά για μία αθλήτρια 21 ετών – πραγματική ελπίδα για τα ελληνικά χρώματα – που μόνο φέτος κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο που διεξήχθη στο Μαϊάμι (ΗΠΑ),  αναδείχθηκε δεύτερη στην Ιζόλα (Σλοβενία) και στο Σανταντέρ (Ισπανία) και τρίτη στην Ολυμπιακή εβδομάδα της Ενοσίμα (Ιαπωνία) – επιτυχίες που την έφεραν στην τρίτη  θέση της παγκόσμιας κατάταξης!
  • Και όλα αυτά ενώ η Ελλάδα «κατάφερε» ήδη να χάσει από τη δύναμή της άλλη μία σπουδαία ιστιοπλόο, την Αφροδίτη Κυρανάκου η οποία πλέον αγωνίζεται με τα χρώματα της Ολλανδίας και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου στην κατηγορία των 470…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...