392
(φωτογραφία αρχείου) | Λιάκος Γιάννης / InTimeNews

Η εκστρατεία της Δούρου «This is not fake news» διαφημίζει, ως δικό της, έργο του Σγουρού!

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2018, 17:11
(φωτογραφία αρχείου)
|Λιάκος Γιάννης / InTimeNews

Η εκστρατεία της Δούρου «This is not fake news» διαφημίζει, ως δικό της, έργο του Σγουρού!

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2018, 17:11

Ο Γιάννης Σγουρός, πρώην περιφερειάρχης και νυν επικεφαλής της αντιπολίτευσης με τον συνδυασμό «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής», συνεχίζει να ασκεί σκληρή κριτική στη διοίκηση της Ρένας Δούρου.

Ο κ. Σγουρός, ο οποίος ανακοίνωσε ήδη ότι θα είναι ξανά υποψήφιος Περιφερειάρχης, το τελευταίο διάστημα στηλιτεύει τις, όπως τονίζει, προπαγανδιστικές πρακτικές της διοίκησης της Περιφέρειας, δίνοντας τους τον τίτλο: «This is propaganda».

Πριν από μία εβδομάδα, η σχετική ανακοίνωσή του είχε τον τίτλο «This is propaganda (vol 1)».

Εκεί, σημείωνε: «Με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής ενημέρωσε την κοινή γνώμη για τη διαδικτυακή εκστρατεία που ξεκινά υπό τον τίτλο ‘This_is_not_fake_news’, με την οποία θα προβάλλει τα έργα που υλοποιούνται, ξεκινώντας από αυτό της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου. Είναι η πρώτη φορά από συστάσεως του θεσμού της περιφερειακής αυτοδιοίκησης που η αυτονόητη άσκηση της υπερέχουσας αναπτυξιακής αρμοδιότητας της Περιφέρειας μετατρέπεται σε προπαγανδιστικό όχημα αυτοπροβολής της επικεφαλής της, Ρένας Δούρου, ενόσω η Περιφέρεια Αττικής είναι ουραγός στην απορροφητικότητα από το ΕΣΠΑ.

Το πλέον οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι η προπαγάνδα ξεκινά με το έργο της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, έργο το οποίο η διοίκηση της Περιφέρειας καπηλεύεται παίζοντας με τη νοημοσύνη των πολιτών αφού: α) τα χρήματα τα βρήκε έτοιμα από την προηγούμενη θητεία, β) τη μελέτη τη βρήκε έτοιμη από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, γ) η παράταξή της – προεξάρχοντος του επισπεύδοντος αντιπεριφερειάρχη νοτίου τομέα – το είχε καταψηφίσει και με τα δύο χέρια (Απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με αρ. 103/2014) εκφράζοντας την κάθετη διαφωνία της. Τα λόγια πλέον περισσεύουν…», κατέληγε αυτή η ανακοίνωση.

Τώρα, ο Γιάννης Σγουρός επιτίθεται και πάλι κατά της διοίκησης της κυρίας Δούρου με νέα ανακοίνωση την οποία ονομάζει «This is propaganda (vol 2)».

«Η εκστρατεία της προπαγάνδας συνεχίζεται από τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής που προσπαθεί με κάθε μέσο και κάθε τρόπο να δημιουργήσει μια εικονική πραγματικότητα αναφορικά με την αποτελεσματικότητά της και το έργο που (δεν) παράγει. Αυτή τη φορά στο πλαίσιο της προπαγανδιστικής εκστρατείας αυτοδιαφήμισης που έχει ξεκινήσει ‘This_is_not_fake_news’, προβάλλεται το έργο του κτιρίου του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Αυτό που, ωστόσο, αποκρύπτει από την προπαγάνδα της η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, είναι ότι το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε στο ΠΕΠ Αττικής από την προηγούμενη διοίκηση (ΑΔΑ: ΒΛΩΛ7Λ7-ΕΔ9), η δε σημερινή απλά το παρέλαβε και το συνέχισε ως μεταφερόμενη πράξη στο νέο ΠΕΠ. Ο ορισμός του fake news από μία ασόβαρη δημόσια αρχή που έχει κερδίσει με το σπαθί της το δικαίωμα στην αυτογελοιοποίηση!», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...