473
Περίοδος πολιτικών ζυμώσεων το δίμηνο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την πρώην υπουργό | Intimenews / Κώστας Μπαλτάς

Η Διαμαντοπούλου επιβεβαιώνει το «φλερτ» με Θεοδωράκη, Βενιζέλο

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2017, 11:06
Περίοδος πολιτικών ζυμώσεων το δίμηνο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την πρώην υπουργό
|Intimenews / Κώστας Μπαλτάς

Η Διαμαντοπούλου επιβεβαιώνει το «φλερτ» με Θεοδωράκη, Βενιζέλο

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2017, 11:06

Σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ η Αννα Διαμαντοπούλου επιβεβαίωσε τις προοπτικές συνεργασίας με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Σταύρο Θεοδωράκη, καθώς όπως είπε, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα λόγο στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ η πρόσκληση της ΔΗΣΥ προς την ίδια και τον επικεφαλής του Ποταμιού στερείται βάσης, λόγω προγραμματικών διαφορών.

«Και ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Θεοδωράκης και εμείς, η Ώρα Αποφάσεων, έχουμε λόγο που συμπίπτει και μετά το συνέδριο της ΔΗΣΥ έγινε σαφές ότι ο κ. Βενιζέλος δεν έχει κανένα λόγο εκεί μέσα… Η πρόκληση της ΔΗΣΥ και σε εμάς και στον κ. Θεοδωράκη δεν πατάει κάπου», γιατί προέκυψαν «διαφορές βαθύτατα προγραμματικές» το τελευταίο διάστημα, παρατήρησε η πρόεδρος του Δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και ιδρυτικό στέλεχος της Ώρας Αποφάσεων, για να συμπληρώσει: «Μπορούμε να μιλάμε ακόμα για κρατικοποίηση όλων των δημοτικών συγκοινωνιών, ή ότι τα σκουπίδια αφορούν μόνο δημοσίους υπαλλήλους; είναι δυνατόν να συμφωνούμε για την έκτακτη σύνταξη; Αυτό είναι κοροϊδία στα μούτρα των ανθρώπων».

Η κ. Διαμαντοπούλου επιβεβαίωσε πως υπάρχει σύγκλιση με τους κ.κ. Βενιζέλο και Θεοδωράκη, εκτιμώντας ότι πρέπει να προχωρήσει μία πιο συγκεκριμένη μορφή συζητήσεων. «Νομίζω», είπε η πρώην υπουργός, «ότι ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος θα είναι καυτοί μήνες πολιτικά».

Αναφορικά τέλος με το ενδεχόμενο συνεργασίας της Ώρας Αποφάσεων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η κ. Διαμαντοπούλου παραδέχθηκε ότι υπάρχουν σημεία σύγκλισης με τη ΝΔ, συμπληρώνοντας όμως ότι σημεία σύγκλισης υπάρχουν με όλα τα κόμματα και πως «εκεί θα πρέπει να βασιστεί η επόμενη μέρα διακυβέρνησης της χώρας».

«Πολιτικό έγκλημα» η ψήφιση του νόμου Γαβρόγλου

Η Αννα Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε «αντιμεταρρύθμιση» το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ και ως «πολιτικό έγκλημα» την ψήφισή του από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

«Αλλάζουν τα πάντα… Δεν κρατάνε κάτι. Καταργείται το αυτοδιοίκητο, το κράτος ο ‘’Μεγάλος Αδελφός’’ τα ΑΕΙ ομοιόμορφα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι χωρίς γνώση του θέματος, «έλεγε ανοησίες» στη Βουλή, «αυτά που του γράψανε να πει». «Ελεγε ότι δεν υπάρχουν Συμβούλια Πανεπιστημίων σε άλλες χώρες», σημείωσε,  ενώ «22 χώρες έχουν Συμβούλια Πανεπιστημίων».

«Έχουμε έναν 70αρη κομμουνιστή υπουργό Παιδείας και έναν πρωθυπουργό 40 χρονών που όταν έπεφτε το τείχος στη Γερμανία έμπαινε στο ΚΚΕ, φέρνουν αντιμεταρρύθμιση και αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να πάνε την Παιδεία στον 21ο αιώνα; Γίνεται ένα πολιτικό έγκλημα αυτή τη στιγμή», υποστήριξε η πρώην υπουργός Παιδείας.

Η κ. Διαμαντοπούλου υπενθύμισε ότι ο νόμος του 2011 για την Παιδεία ψηφίστηκε από ευρύτατη πλειοψηφία 255 βουλευτών που εξέφραζαν τότε το 80% του εκλογικού σώματος, ενώ σήμερα όπως επεσήμανε, με δεδομένη την τεράστια αποχή στις τελευταίες εκλογές, οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας εκφράζουν μόλις το 25% του λαού. Στο σημείο αυτό καυτηρίασε τη στάση συγκεκριμένων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ως βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στήριζαν με πάθος τη μεταρρύθμιση για την Παιδεία και τώρα ψηφίζουν το νομοσχέδιο Γαβρόγλου. Πρόκειται ,είπε, για απόλυτη κατάπτωση των πολιτικών ηθών, κάτι που, όπως παρατήρησε, έχει να κάνει με τη όλη διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...