303
Ο Μακρόν με τη σύζυγό του στις 23 Απριλίου 2017, την βραδιά του α΄ γύρου των προεδρικών εκλογών | EPA/YOAN VALAT

Το χαμένο ερωτικό μυθιστόρημα του νεαρού Μακρόν για την Μπριζίτ

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2018, 08:21
Ο Μακρόν με τη σύζυγό του στις 23 Απριλίου 2017, την βραδιά του α΄ γύρου των προεδρικών εκλογών
|EPA/YOAN VALAT

Το χαμένο ερωτικό μυθιστόρημα του νεαρού Μακρόν για την Μπριζίτ

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2018, 08:21

Ο έρωτας του έφηβου ακόμη Εμανουέλ Μακρόν για την καθηγήτριά του Μπριζίτ Τρονιέ τού ενέπνευσε ένα μάλλον τολμηρό μυθιστόρημα, η τύχη του οποίου σήμερα παραμένει άγνωστη.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ανωνύμως μια δακτυλογράφος από την Αμιέν, τη γενέτειρα του Μακρόν, η οποία ανέλαβε να μεταφέρει τα χειρόγραφα του νεαρού ακόμη Εμανουέλ.

Η αποκάλυψη γίνεται σε μια νέα βιογραφία της Μπριζίτ Μακρόν η οποία θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες.

Το βιβλίο έφτανε τις 300 σελίδες. «Ηταν ένα τολμηρό, λίγο “βρώμικο” μυθιστόρημα. Φυσικά τα ονόματα δεν ήταν τα ίδια, αλλά νομίζω ότι ήθελε να εκφράσει τα αισθήματά του που ένιωθε τότε», είπε η δακτυλογράφος που δεν κράτησε αντίγραφο του μυθιστορήματος.

Ο Μακρόν γνώρισε τη φιλόλογο Μπριζίτ Τρονιέ όταν είχε αναλάβει το ανέβασμα θεατρικής παράστασης στην οποία μετείχε και ο ίδιος. Την ερωτεύτηκε αψηφώντας τις αντιρρήσεις των γονέων του για την μεγάλη διαφορά ηλικίας που έχουν (24 χρόνια).

Αργότερα η Τρονιέ πήρε διαζύγιο και άρχισε να ζει με τον ενήλικο πλέον Μακρόν.

Ο Guardian σημειώνει ότι ο Μακρόν δεν είναι ο μόνος γάλλος πολιτικός που έχει δοκιμάσει την τύχη του γράφοντας μυθιστορήματα με ερωτικό περιεχόμενο – εξάλλου, ας μην ξεχνάμε ότι η Γαλλία έχει ισχυρή παράδοση στην ερωτογραφία.

Το 2011 ο σημερινός πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ συνέγραψε το πολιτικό θρίλερ «Dans l’ombre («Στη σκιά») με τολμηρές ερωτικές σκηνές. Ο υπουργός Οικονομικών  Μπρινό Λε Μερ έχει γράψει το μυθιστόρημα «Le Ministre («Ο υπουργός») που και αυτό περιέχει μια καυτή ερωτική σκηνή με έναν υπουργό και τη  σύζυγό του στην Βενετία.

Η λογοτεχνία, με ή χωρίς την έμπνευση της Τρονιέ, είναι η μεγάλη αγάπη του Μακρόν που είναι γνωστό ότι έχει γράψει δύο έργα, τα οποία παραμένουν αδημοσίευτα. Δεν επιδίωξε να τα στείλει σε εκδοτικό οίκο γιατί δεν είναι ικανοποιημένος με την απόδοσή του.

Το μέλλον όμως είναι μπροστά του. Ερωτώμενος στο παρελθόν αν μετάνιωσε που δεν έγινε συγγραφέας είχε απαντήσει: «Η ζωή μου δεν έχει τελειώσει ακόμη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...