366
Αυτή θα είναι η εικόνα της Νέας Υόρκης σε λίγες δεκαετίες σε περίπτωση που οι κλιματικές αλλαγές συνεχιστούν. Η μισή πόλη θα είναι κάτω από το νερό | Menil' Lab

Οταν η Νέα Υόρκη θα γίνει… Ατλαντίδα [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2017, 16:18
Αυτή θα είναι η εικόνα της Νέας Υόρκης σε λίγες δεκαετίες σε περίπτωση που οι κλιματικές αλλαγές συνεχιστούν. Η μισή πόλη θα είναι κάτω από το νερό
|Menil' Lab

Οταν η Νέα Υόρκη θα γίνει… Ατλαντίδα [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2017, 16:18

Με αφορμή την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από την Συμφωνία για την Κλιματική Αλλαγή ένα δίδυμο ερασιτεχνών κινηματογραφιστών, οι Kλερ και Μαξίμ Κουντούρ, δημιούργησαν ένα βίντεο για να δείξουν τι θα συμβεί στην Νέα Υόρκη σε λίγες δεκαετίες αν δεν υπάρξει αναστροφή στην αύξηση της θερμοκρασίας.

Η Συμφωνία των Παρισίων είναι μια παγκόσμια συμφωνία για την κλιματική αλλαγή που επιτεύχθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2015 στο Παρίσι. Η συμφωνία αποτελεί ένα σχέδιο δράσης για τη συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη «αρκετά κάτω» από τους 2°C. Καλύπτει την περίοδο από το 2020 και μετά.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

http:// https://www.youtube.com/watch?v=slEukED3fnI

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mail οι δύο δημιουργοί χρησιμοποίησαν λογισμικό 3D και προγράμματα επεξεργασίας εικόνων για να αποτυπώσουν με την μέγιστη δυνατή ακρίβεια και ρεαλιστικότητα τι θα συμβεί στην Νέα Υόρκη αν η μέση θερμοκρασία της Γης αυξηθεί κατά δύο βαθμούς Κελσίου.

 Η διάσημη πέμπτη λεωφόρος στο Μανχάταν με τα εκατοντάδες επώνυμα εμπορικά καταστήματα και τα πολλά μουσεία θα προσεγγίζεται μόνο με... βάρκες (φωτό: Menil' Lab)
Η διάσημη Πέμπτη Λεωφόρος στο Μανχάταν με τα εκατοντάδες επώνυμα εμπορικά καταστήματα και τα πολλά μουσεία θα προσεγγίζεται μόνο με… βάρκες (φωτό: Menil’ Lab)

Στο εντυπωσιακό βίντεο που έχει τον τίτλο «Two °C», δηλαδή δύο βαθμοί Κελσίου, παρουσιάζεται η Νέα Υόρκη όπως θα έχει γίνει μετά την άνοδο των επιπέδων της θάλασσας η οποία θα έχει συμβεί εξαιτίας της ανόδου της θερμοκρασίας και του λιώσιμου των πάγων στις πολικές περιοχές του πλανήτη. Η Νέα Υόρκη θα είναι μια πόλη που θα μπορεί να κυκλοφορήσει κάποιος μόνο με πλωτά μέσα.

Τα εντυπωσιακά κτίρια της αμερικανικής μητρόπολης θα ξεφυτρώνουν κυριολεκτικά μέσα από το νερό. Φυσικά σε περίπτωση που τελικά δεν καταφέρουμε να εμποδίσουμε την αυξητική τάση της θερμοκρασίας που όλα δείχνουν ότι οφείλεται στην ανθρώπινη δραστηριότητα δεν θα είναι η Νέα Υόρκη το μόνο θύμα. Πολλές νησιωτικές περιοχές σε όλο τον πλανήτη θα βρεθούν κάτω από το νερό ενώ πολλές παράκτιες περιοχές της Γης αν δεν βυθιστούν σίγουρα θα πλημμυρίσουν μόνιμα. Αυτό όπως είναι ευνόητο θα προκαλέσει εκτός από τεράστια οικολογική καταστροφή και πρωτοφανή ανθρωπιστική, οικονομική και κοινωνική κρίση αφού εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι θα υποχρεωθούν να μεταναστεύσουν για να σωθούν.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...