Το New York Magazine για την μετεκλογική ζωή της Χίλαρι Κλίντον / Οι New York Times για έναν νέο σεξουαλικό προσανατολισμό / Το Vanity Fair για έναν πολέμιο της τεχνητής νοημοσύνης / Και ο Le Monde...
  • New York Magazine

    H σουρεαλιστική ζωή της Χίλαρι Κλίντον μετά τις εκλογές

    Πριν από μερικούς μήνες όλοι σχεδόν πίστευαν πως η Χίλαρι Κλίντον θα ήταν η επόμενη, και πρώτη γυναίκα, πρόεδρος της Αμερικής. Σήμερα, ωστόσο, η αμερικανίδα πολιτικός –αναφέρει το New York Magazine σε εκτενές ρεπορτάζ του– καθώς δεν έχει άλλες πολιτικές μάχες να δώσει και δεν χρειάζεται να πείσει τους Αμερικανούς για τις όποιες προθέσεις της, μοιάζει να γερνάει ή, μάλλον, να ωριμάζει στo πλαίσιο μιας ζωής φυσιολογικής και όχι μέσα στο χωνευτήρι της εξαντλητικής, αναμφίβολα, αμερικανικής πολιτικής.

    Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρόκειται ν’ αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή. Μπορεί προς το παρόν να έχει αφιερώσει όλες τις δυνάμεις της στη συγγραφή ενός βιβλίου αλλά ταυτόχρονα δίνει ομιλίες και συνεντεύξεις με απώτερο σκοπό την επάνοδό της στη δημόσια σφαίρα. Αλλά εξακολουθεί να την στοιχειώνει το γεγονός ότι πολλοί από τους επικριτές της, ακόμα και όσοι την ψήφισαν, είναι πεπεισμένοι ότι η Χίλαρι Κλίντον είναι η χειρότερη πολιτικός που έχει υπάρξει ποτέ γιατί έχασε …. από τον χειρότερο πολιτικό που έχει υπάρξει ποτέ, τον 45ο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Γιατί όμως έχασε η Χίλαρι τις εκλογές; Πέρα από τη δράση του Wikileaks και τις αποκαλύψεις του πρώην επικεφαλής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ που έπληξαν σημαντικά την εικόνα της, κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν πως σημαντικό ρόλο στην ήττα της διαδραμάτισε και το γεγονός ότι είναι γυναίκα. «Θα έπρεπε να φανεί περισσότερο συναισθηματική; Δεν το γνωρίζω. Δεν ξέρουμε εάν οι γυναίκες που δεν είναι ιδιαίτερα συναισθηματικές μπορούν να κερδίσουν την προεδρία. Θα έπρεπε να είναι πιο επιθετική. Δεν το γνωρίζω. Δεν ξέρω εάν μπορούμε να εκλέξουμε μια πασιφίστρια γυναίκα στην προεδρία. Δεν μπορούμε να επισημάνουμε σε ποια σημεία διαφοροποιείται όσον αφορά την πορεία που ακολούθησαν άλλες γυναίκες γιατί ήταν αυτή που χάρασσε τον δρόμο και αυτό μπορεί να γαμ… τα στοιχεία των αναλύσεων, όπως αποδείχτηκε», επισήμανε ο Τζες Μάκιντος υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού των Δημοκρατικών που εργάστηκε για την πρώην Πρώτη Κυρία κατά την προεκλογική εκστρατεία. Όσον αφορά τη θεραπεία για την επούλωση των όποιων ψυχικών τραυμάτων, η Χίλαρι κάνει βόλτες στο δάσος, ταχτοποιεί τις ντουλάπες της και, φυσικά, πίνει  λίγο Chardonnay.

    Τι μπορεί να κάνει μία πρώην υποψήφιος πρόεδρος; Τι άλλο από το να μιλά σε αποφοίτους! Φωτογραφία: REUTERS/Brian Snyder
  • New York Times

    Για τους Sapiosexuals το πιο ελκυστικό μέρος του σώματος είναι ο εγκέφαλος!

    Ο Αμπουμπακάρ Οκέκε-Ντιάγκνε είναι ένας 23χρονος Αφροαμερικανός από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης που θεωρεί πως η πορνογραφία είναι όχι χυδαία ή προσβλητική αλλά ανιαρή. «Οι διάλογοι είναι ανούσιοι», ανέφερε ο ίδιος στους New York Times, προσδιορίζοντας ταυτόχρονα ότι χαρακτηρίζεται ως sapiosexual. Παρότι η σημασία του όρου παραμένει ευρεία, σε γενικές γραμμές περιγράφει ανθρώπους οι οποίοι έλκονται σεξουαλικά όχι από τα σωματικά κάλλη αλλά από τα πνευματικά χαρίσματα.

    Για τον κ. Οκέκε-Ντιάγκνε , το να είναι κανείς sapiosexual σημαίνει ότι η πνευματική επικοινωνία αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι ενός ραντεβού και βασική προϋπόθεση ώστε να συνευρεθεί σεξουαλικά με μια γυναίκα. Την ώρα που εκατομμύρια ζευγάρια ανά τον κόσμο ανταλλάσσουν αποκαλυπτικές φωτογραφίες και πικάντικα μηνύματα, ο κ. Οκέκε-Ντιάγκνε, κάποτε έστειλε σε μια γυναίκα με την οποία έβγαινε μια πολυσέλιδη ερωτική ιστορία που συνέγραψε ο ίδιος και στην οποία υπήρχαν αναφορές στο Ιουλιανό ημερολόγιο, το δεκαδικό σύστημα και την κλιματική αλλαγή. Η συγγραφή αποδείχτηκε μια εξαιρετικά ερεθιστική διαδικασία με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ν’ αναζητά στο Διαδίκτυο παρόμοια ερωτικά κείμενα – με ελάχιστη επιτυχία.

    Σε μια κοινωνία όπου η φυσική ομορφιά είναι συνώνυμο του σεξαπίλ, η ιδέα της sapiosexuality εξάπτει πλέον πολλούς. Το 2014 ο όρος «sapiosexual» εισήχθη σε μια εκτενή λίστα σεξουαλικών προσανατολισμών και ταυτοτήτων που μπορεί να επιλέξει κάποιος στο OKCupid, μια διαδικτυακή πλατφόρμα ανεύρεσης συντρόφων. Τον περασμένο Μάρτιο, στο πρόγραμμα του προκλητικού φεστιβάλ κινηματογράφου CineKink NYC περιλαμβανόταν και η «Sapiosexual», μια ταινία μικρού μήκος που πραγματεύεται τη ζωή της Κάσι, μιας γυναίκας η οποία έλκεται ολοένα και περισσότερο από τον εραστή της όσο αυτός δεν σταματά να συζητά για τον Ε.Μ Φόρστερ.

    Σύμφωνα με τα δικά της λόγια, «οι περισσότεροι άνθρωποι έλκονται από τους καλογυμνασμένους κοιλιακούς, τους τονισμένους μυς και τέλεια ζυγωματικά. Αλλά όχι εγώ». Κάποιοι, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι η υπερβολική εστίαση στο πνεύμα και τη νοημοσύνη είναι επιτηδευμένη, ελιτίστικη, ακόμα και προσβλητική για όσους ενδεχομένως να υστερούν πνευματικά.

    Λίγοι είναι αυτοί -για την ώρα- που έλκονται από τα πνευματικά χαρίσματα. Πηγή: Celeste Sloman for The New York Times
  • Vanity Fair

    Η εκστρατεία του Ελον Μασκ κατά της τεχνητής νοημοσύνης

    Μπορεί ο Ελον Μασκ να είναι διάσημος για τα φουτουριστικά του στοιχήματα και για το βλέμμα του που είναι πάντα στραμμένο στο μέλλον, αλλά η μαζική εμμονή που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη Σίλικον Βάλεϊ με τις τεχνολογίες της τεχνητής νοημοσύνης τον τρομάζει. Ο άνθρωπος που έχει θέσει στόχο της ζωής του την αποίκιση πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, πιστεύει, μάλιστα, πως όλοι θα πρέπει ν’ ανησυχούμε ιδιαίτερα καθώς θεωρεί πως με την πάροδο του χρόνου η τεχνητή νοημοσύνη θα καταλήξει να αποτελεί μια υπαρξιακή απειλή. Και για τον λόγο αυτό, αποφάσισε να ξεκινήσει μια εκστρατεία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για να σώσει την ανθρωπότητα από τις έξυπνες μηχανές του όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος.

    Γνωρίζοντας ότι πλέον δεν είναι μόνον οι συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας που υποστηρίζουν ότι κάποια στιγμή οι άνθρωποι θα κατασκευάσουν τις μηχανές που θα συμβάλουν στην εξαφάνισή τους αλλά και μερικά από τα πιο λαμπρά μυαλά στον κόσμο, ο μεγιστάνας οραματιστής και ιδρυτής της SpaceX, υποστήριξε σε συνέντευξή του στο Μπλούμπεργκ ότι ο συνιδρυτής της Google και προσωπικός του φίλος Λάρι Πέιτζ, παρότι ενδέχεται να έχει τις καλύτερες προθέσεις, δεν αποκλείεται να «δημιουργήσει κατά λάθος κάτι πολύ μοχθηρό», συμπεριλαμβανομένου και ενός «στρατού ενισχυμένων με τεχνητή νοημοσύνη ρομπότ ικανών να καταστρέψουν το ανθρώπινο γένος».

    Ο Ελον Μασκ μοιάζει να πιστεύει ότι οι καλές προθέσεις στρώνουν ένα δρόμο για την κόλαση. Φωτογραφία: REUTERS/Bobby Yip/File Photo
  • Le Monde

    Η επικίνδυνη αναφορά της Τερέζα Μέι στη «διαστροφή» του Ισλάμ

    Πρέπει να καταπολεμηθεί η «δαιμονική ιδεολογία του ισλαμικού εξτρεμισμού», μια ιδεολογία που στην ουσία αποτελεί «μια διαστροφή του Ισλάμ και της αλήθειας». Αυτά δήλωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός την επομένη της νέας αποτρόπαιης τρομοκρατικής επίθεσης στην καρδιά του Λονδίνου. Αλλά σε κύριο άρθρο της γαλλικής Le Monde υπογραμμίζεται ότι πρόκειται για ένα «δύσκολο ζήτημα για τις κοινωνίες οι οποίες επιθυμούν να διαφυλάξουν την ελευθερία της έκφρασης. Πότε ο εξτρεμισμός λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις ώστε να δικαιολογείται η ανάληψη δράσης; Πότε επιβάλλεται η αποκάλυψη της αναξιοπιστίας των θέσεων που υποστηρίζουν οι εξτρεμιστές; Αποτελεί γεγονός πως Ευρώπη έχει ανεχτεί (ή αγνοήσει) για μεγάλο χρονικό διάστημα, έναν σημαντικό αριθμό σαλαφιστών εξτρεμιστών ιεροκηρύκων που χρηματοδοτούνταν από τα κράτη του Κόλπου, στρατηγικούς συμμάχους και οικονομικούς εταίρους των Ευρωπαίων;»

    Το να απαντήσει κανείς στα εν λόγω ερωτήματα δεν είναι εύκολη υπόθεση με τον βρετανικό Guardian να υποστηρίζει, μάλιστα, πως η στρατηγική που διαφαίνεται πως θ’ ακολουθήσει η Τερέζα Μέι θα έχει ως αποτέλεσμα «την καταστολή των σκέψεων και όχι των πράξεων», με κίνδυνο να επιστρέψουν οι Βρετανοί στο παρελθόν και στα ανελεύθερα μέτρα για την πρόληψη της τρομοκρατίας που εφαρμόστηκαν μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση του IRA σε παμπ του Γκίλφορντ τον Οκτώβριο του 1974. Πιο εύκολο είναι, σύμφωνα με την Le Monde, να υποθέσουμε ότι η τρομοκρατική επίθεση του Σαββάτου δεν θα επηρεάσει σημαντικά την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση της 8ης Ιουνίου: «Φαίνεται πως αποτελεί χαρακτηριστικό της Ευρώπης τα ακροδεξιά κόμματα, εκείνα που παίζουν πρόθυμα το χαρτί της ισλαμοφοβίας, να παραμένουν στο κατώφλι της εξουσίας παρά τις επαναλαμβανόμενες ισλαμιστικές επιθέσεις». Και το μήνυμα της γαλλικής εφημερίδας είναι ξεκάθαρο: «Η κυρία Μέι το γνωρίζει: η Αλ Κάιντα, όπως και το Ισλαμικό Κράτος, επιθυμούν να δουν την Ευρώπη εμπλέκεται σ΄ έναν εμφύλιο πόλεμο» με τους μουσουλμάνους της. Σ’ αυτήν τη μάχη είναι απαραίτητο οι τζιχαντιστές να είναι οι χαμένοι».

    Ολα καλά, λοιπόν; Οχι ακριβώς. Φωτογραφία: REUTERS/Phil Noble



text
  • Ο Στέφανος δεν θα καλέσει τον Μητσοτάκη στον γάμο του. Καθόλου, μα καθόλου χιούμορ


    23 Απριλίου 2024, 22:17