390
Οι Ντιμιτρόφ και Κοτζιάς υπογράφουν τη σχετική συμφωνία στις Πρέσπες | ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / inTimeNews

H Νένα Βενετσάνου δεν υπέγραψε ποτέ υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2018, 20:28
Οι Ντιμιτρόφ και Κοτζιάς υπογράφουν τη σχετική συμφωνία στις Πρέσπες
|ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / inTimeNews

H Νένα Βενετσάνου δεν υπέγραψε ποτέ υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2018, 20:28

Η περιβόητη λίστα των 320 διανοουμένων και καλλιτεχνών, που φέρονται να δήλωσαν την υποστήριξή τους στους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα των Σκοπίων και στην υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, φαίνεται πως έχει ήδη κάποιες… διαρροές.

Αυτό το… μανιφέστο υπέρ της Συμφωνίας εκχώρησης της ονομασίας στα Σκόπια, φέρεται να υπογράφουν προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, καθηγητές πανεπιστημίων, καλλιτέχνες κ.ά., οι οποίοι κάνουν λόγο για ιστορική και έντιμη Συμφωνία «που εξασφαλίζει το μέλλον των λαών των δύο χωρών αλλά και της βαλκανικής γειτονιάς μας με ειρήνη, αλληλεγγύη και συνανάπτυξη».

Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες, και μετά τη δημοσιοποίηση της επίμαχης λίστας σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, προσωπικότητες από τον χώρο των Τεχνών, των Γραμμάτων και της διανόησης -που εμφανίζονται να υπογράφουν το κείμενο υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, καταγγέλλουν δημόσια πως ουδέποτε συναίνεσαν στο να συμπεριληφθεί το όνομά τους σε αυτό.

Η αρχή έγινε με τη γνωστή συνθέτρια και τραγουδίστρια Νένα Βενετσάνου, η οποία -μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο facebook- κατήγγειλε την αυθαίρετη συμπερίληψη του ονόματος της, ενώ διερωτήθηκε για το κείμενο και την «πλαστή» υπογραφή της, λέγοντας: «Όποιοι κι αν εμπνεύστηκαν αυτή τη φάρσα είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία».

Συγκεκριμένα, η κυρία Βενετσάνου έγραψε : «Έμεινα έκπληκτη όταν είδα το όνομά μου να φιγουράρει κάτω από ένα κείμενο που εκθειάζει τη συμφωνία των Πρεσπών. Αναρωτιέμαι και πόσο είναι γνήσιες οι υπογραφές και των υπολοίπων ανθρώπων του πνεύματος και της Τέχνης κάτω από αυτό το κείμενο! Αρνούμαι στον οποιονδήποτε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομά μου με τέτοιο θράσος κάτω από ένα κείμενο το οποίο ούτε διάβασα, ούτε το υπέγραψα ποτέ. Ποιοι είναι αυτοί που το εμπνεύστηκαν και ποια σκοπιμότητα υπηρετούν στην πραγματικότητα; Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους όσους είδαν το όνομά τους χωρίς να έχουν υπογράψει να το δημοσιοποιήσουν. Είναι σοβαρό. Και παρακαλώ να εκλάβουν την δημοσίευση του ονόματός μου ως συκοφαντία και βαθιά προσβολή της ακεραιότητάς μου. Όποιοι κι’ αν εμπνεύστηκαν αυτή τη φάρσα είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία. Η Δημοκρατία, η φιλία και η συνεργασία των λαών όχι μόνο δεν ωφελούνται από τέτοιες κινήσεις τσουβαλιάσματος των πνευματικών ανθρώπων , αλλά πληγώνονται θανάσιμα από αυτές».

Επίσης, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, και η τραγουδίστρια Λένα Αλκαίου, αλλά και ο Κυριάκος Κατζουράκης, ζωγράφος, σκηνογράφος και συγγραφέας, αρνούνται ότι υπέγραψαν το ίδιο κείμενο.

Μένει να δούμε πόσοι άλλοι δεν υπέγραψαν και φέρονται ως υπέρμαχοι της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...