199
Σλούκας και Μπουρούσης χαμογελούν. Καιρό είχαμε να το δούμε αυτό στην Εθνική μπάσκετ | ΙΝΤΙΜΕ

H Εθνική μπάσκετ στις «8» της Ευρώπης!

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2017, 23:21
Σλούκας και Μπουρούσης χαμογελούν. Καιρό είχαμε να το δούμε αυτό στην Εθνική μπάσκετ
|ΙΝΤΙΜΕ

H Εθνική μπάσκετ στις «8» της Ευρώπης!

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2017, 23:21

Αυτή τη φορά δεν υπήρχε γκρίνια. Υπήρχε ομάδα. Με αδυναμίες, αλλά και αρετές. Και κυρίως με ψυχή. Η Εθνική Ελλάδας νίκησε στην Κωνσταντινούπολη, όπου συνεχίζεται η τελική φάση του Ευρωμπάσκετ, τη Λιθουανία και προκρίθηκε στα προημιτελικά.

Η ομάδα του Κώστα Μίσσα έφυγε με τη νίκη με 77-64 επί των φιλόδοξων Λιθουανών αλλά κυρίως απέδειξε ότι έχει πολλά να δώσει, ίσως και να διεκδικήσει μια πρόκριση στα ημιτελικά και τότε -γιατί όχι;- ένα μετάλλιο. Ο αντίπαλος αυτή τη φορά δεν ήταν τυχαίος: η Λιθουανία είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο προηγούμενο Ευρωμπάσκετ, το 2015

Η Ελλάδα που δεν έχασε σε κανένα σημείο του αγώνα το προβάδισμα στο σκορ, είχε έναν καταπληκτικό Κώστα Σλούκα με 21 πόντους και έναν κρίσιμο Γιάννη Μπουρούση με 8. Αλλά όλοι έκαναν το καθήκον τους. Και τώρα θα διεκδικήσει την πρόκριση στους «4» την Τετάρτη με αντίπαλο τον νικητή Ρωσία – Κροατία.

«Είναι μια από τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα μου» είπε ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Εθνικής, ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος στάθηκε στην ψυχολογική φόρτιση που είχε η ομάδα μετά τις κακές εμφανίσεις στη Φινλανδία, στην καλή άμυνα και στην ομαδικότητα.

Τα δεκάλεπτα: 17-25, 30-37, 48-61, 64-77

– Τα ματς του Σαββάτου:

Σλοβενία-Ουκρανία 79-55
Γερμανία-Γαλλία 84-81
Φινλανδία-Ιταλία 57-70
Λιθουανία-ΕΛΛΑΔΑ 64-77

– Τα ματς της Κυριακής

Ισπανία-Τουρκία
Λετονία-Μαυροβούνιο
Κροατία-Ρωσία
Σερβία-Ουγγαρία

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...