340
Ο Τζέιμς Ντάισον ρίχνει δισεκατομμύρια στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για την κατασκευή ενός επαναστατικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου | Dyson

H Dyson θέλει να γίνει αντι-Tesla στη μάχη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2017, 16:35
Ο Τζέιμς Ντάισον ρίχνει δισεκατομμύρια στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για την κατασκευή ενός επαναστατικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου | Dyson

H Dyson θέλει να γίνει αντι-Tesla στη μάχη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2017, 16:35

Ο σερ Τζέημς Ντάισον, ιδρυτής της Dyson που ειδικεύεται στην κατασκευή επαναστατικών ηλεκτρικών σκουπών επιβεβαίωσε επίσημα τις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και αρκετό καιρό για ενασχόληση της εταιρείας με την ραγδαία αναπτυσσόμενη βιομηχανία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο δισεκατομμυριούχος βρετανός εφευρέτης ανακοίνωσε ότι η Dyson έχει ήδη ξεκινήσει την προσπάθεια κατασκευής ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Ο Ντάισον ανέφερε ότι η εταιρεία πρόκειται να επενδύσει περίπου τρία δισεκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος. Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Guardian ο Ντάισον έχει θέσει δύο πολύ υψηλούς στόχους.

Δείτε ένα βίντεο για την απόφαση της Dyson να κατασκευάσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα:

Ο πρώτος και βασικότερος είναι το όχημα που θα κατασκευάσει η Dyson να είναι και ανώτερο τεχνολογικά αλλά και σχεδιαστικά εντελώς ξεχωριστό από οτιδήποτε έχει κάνει την εμφάνιση του μέχρι σήμερα στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ο δεύτερος στόχος είναι το όχημα αυτό να είναι έτοιμο να βγει στους δρόμους σε τρία χρόνια. Για να το καταφέρει ο Ντάισον έχει ήδη προσλάβει 400 εργαζομένους που εργάζονται εδώ και αρκετό καιρό χωρίς να έχει γίνει ευρύτερα γνωστό πάνω σε αυτό το πρότζεκτ. Αν κρίνουμε από το ύψος της επένδυσης ο αριθμός των εργαζομένων αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά πολύ σύντομα ώστε να πιαστούν οι στόχοι του Ντάισον.

Παράλληλα η Dyson προσλαμβάνει υψηλόβαθμα στελέχη από μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες ενώ ταυτόχρονα προχωρά σε συνεργασία ή ακόμη και εξαγορά εταιρειών. Πρόσφατα η Dyson εξαγόρασε την αμερικανική εταιρεία Sekti3 που αναπτύσσει τεχνολογίες για μπαταρίες.

Από όσα έχουν γίνει γνωστά το όχημα που θέλει να κατασκευάσει η Dyson δεν θα έχει μπαταρίες ιόντων λιθίου, αλλά τις μπαταρίες τύπου solid state που θεωρούνται πιο ασφαλείς, καταλαμβάνουν μικρότερο όγκο και σύμφωνα με τα στελέχη της Sekti3 προσφέρουν διπλάσια απόδοση ενέργειας για το ήμισυ του κόστους. Ο Ντάισον προς το παρόν κρατά κλειστά τα χαρτιά του για την τιμή που θα έχει το αυτοκίνητο που θα κατασκευάσει η εταιρεία του. Αν όμως το όχημα αυτό είναι πράγματι όσο προχωρημένο σε τεχνολογία και design επιθυμεί ο Ντάισον ίσως ο Ελον Μασκ και η Tesla βρουν απέναντι τους ένα σοβαρό ανταγωνιστή τον οποίο δεν υπολόγιζαν μέχρι τώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...