291
Ο Τραμπ εμφανίζεται σαν τρομακτικός μπαμπούλας που κόβει τον δρόμο στο κοριτσάκι που κλαίει | TIME/CreativeProtagon

To συγκλονιστικό εξώφυλλο του Time με το κοριτσάκι που κλαίει και τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2018, 15:12
Ο Τραμπ εμφανίζεται σαν τρομακτικός μπαμπούλας που κόβει τον δρόμο στο κοριτσάκι που κλαίει
|TIME/CreativeProtagon

To συγκλονιστικό εξώφυλλο του Time με το κοριτσάκι που κλαίει και τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2018, 15:12

Οσες φορές κι αν μας έχει εντυπωσιάσει ένα εξώφυλλο του αμερικανικού περιοδικού Time, με κάθε επόμενο τεύχος είναι σαν να ξεπερνάει τον εαυτό του. Στο νέο τεύχος λοιπόν, με ημερομηνία έκδοσης 2 Ιουλίου 2018, έκανε πάλι το γραφιστικό του θαύμα.

Σε ένα κατακόκκινο φόντο, τοποθέτησε τη μικρούλα από την Ονδούρα, την οποία σταμάτησαν μαζί με τη μητέρα της στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού οι σκληρές αμερικανικές δυνάμεις επιβολής, που ύστερα από τις κυβερνητικές εντολές, έχουν χωρίσει από τον Απρίλιο του 2018 περισσότερους από 2.000 παράνομους μετανάστες από τα ανήλικα παιδιά τους.

Το κοριτσάκι αυτό, φωτογραφημένο από τον πολυβραβευμένο -και με Πούλιτζερ- φωτογράφο του πρακτορείου Getty Τζον Μουρ, μοιάζει τώρα να κοιτάζει κλαίγοντας όχι τη μαμά του, αλλά τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ, απαθής, κοιτάζει με τη σειρά του το κοριτσάκι και ο λακωνικός τίτλος τα λέει όλα: «Καλώς ήρθες στην Αμερική».

Η viral εικόνα αυτού του κοριτσιού, που συγκλόνισε, συγκίνησε, κινητοποίησε και τελικά ίσως και να οδηγήσει σε λύση αυτού του προσφυγικού θρίλερ, έτσι καλοβαλμένη στο φόντο, αποτελεί ταυτόχρονα έργο τέχνης και μοχλό πίεσης, για όσους είναι διατεθειμένοι να διαβάσουν και πίσω από τις λέξεις.

DgNdJcfWkAEZXvE.jpg large
Το συγκλονιστικό εξώφυλλο του περιοδικού TIME που ξεμπροστιάζει τη μεταναστευτική πολιτική του Τραμπ (TIME)

Ο Τραμπ, ως άλλος μπαμπούλας με τρομαχτικά μαλλιά και βλέμμα, είναι σαν να κάνει μικρά και ανυπεράσπιστα κοριτσάκια να κλαίνε με το που τον βλέπουν. Σαν να ξεκίνησαν ένα δύσκολο ταξίδι για ένα καλύτερο αύριο, για μια «Αμερική» που παράγει παιδικές ταινίες και καρτούν που αγαπούν, αλλά κανείς δεν τους είχε πει ότι στη μεγάλη πόρτα θα υπάρχει ένας τρομαχτικός γίγαντας με πορτοκαλί μαλλιά για να τους κόψει τον δρόμο και τη θέα από το όνειρο και να τους πάρει μακριά από τη μαμά τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...