217
Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συνομιλεί με τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο | ΙΝΤΙΜΕnews

Γιούνκερ: Δεύτερη πατρίδα μου η Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2018, 11:09
Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συνομιλεί με τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο
|ΙΝΤΙΜΕnews

Γιούνκερ: Δεύτερη πατρίδα μου η Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2018, 11:09

Με ατάκες τύπου, «δεύτερη πατρίδα μου η Ελλάδα», «ποτέ μου δεν πίστεψα ότι θα φεύγατε από το ευρώ» και τη γνωστή ρήση περί κοιτίδας της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εξέφρασε για μία ακόμη φορά τα φιλελληνικά του αισθήματα, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

«Ούτε μια στιγμή δεν διανοήθηκα ότι θα έφευγε η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ. Αυτή ήταν η στάση μου και ως προέδρου του Eurogroup και της Κομισιόν. Και ο φίλος μου, ο (επίτροπος) Δημήτρης  Αβραμόπουλος, είναι μάρτυρας ότι κάθε φορά που χρειάστηκε να υπερασπιστώ την Ελλάδα, το έκανα» τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν στη συνομιλία που είχε με τον κ. Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

286841286840286829286828

«Είναι δεύτερη πατρίδα μου η Ελλάδα. Ακόμη και τις πιο δύσκολες στιγμές για τη χώρα παρέμεινα πιστός στον ελληνικό λαό. Δεν είναι για μένα μια ουδέτερη χώρα. Εδώ γεννήθηκε η ιδέα της Δημοκρατίας. Εδώ εξελίχθηκε η ευρωπαϊκή σκέψη», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο λουξεμβούργιος πολιτικός.

Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Γιούνκερ μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πρωθυπουργό στα σκαλοπάτια του Μεγάρου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...