209
Ο Τιμ Φάρον ανήμερα των εκλογών στη Βρετανία - στις οποίες αύξησε τις έδρες του κόμματός του | REUTERS/Andrew Yates

Χριστός και πολιτική: Τα πάθη του ηγέτη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2017, 22:25
Ο Τιμ Φάρον ανήμερα των εκλογών στη Βρετανία - στις οποίες αύξησε τις έδρες του κόμματός του
|REUTERS/Andrew Yates

Χριστός και πολιτική: Τα πάθη του ηγέτη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2017, 22:25

Την παραίτησή του από την ηγεσία των Φιλελεύθερων Δημοκρατών ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά, την Τετάρτη, ο Τιμ Φάρον στη Βρετανία – παρά την αύξηση των εδρών του κόμματός του, από οκτώ σε 12, στις εκλογές της περασμένης εβδομάδας.

Ο κ. Φάρον διευκρίνισε ότι αποχωρεί ως συνέπεια της έμφασης που δόθηκε κατά την προεκλογική εκστρατεία στη βαθιά χριστιανική του πίστη.

Πολλές φορές είχε πιεστεί να διευκρινίσει εάν θεωρεί αμαρτία το σεξ μεταξύ ομοφυλόφιλων και αν υποστηρίζει τις αμβλώσεις ή όχι. Και ήταν κάποια από τα ερωτήματα στα οποία απέφευγε να απαντήσει. Και, όπως φάνηκε, είχε τους λόγους του…

 «Το να είσαι πολιτικός ηγέτης, ειδικά ενός προοδευτικού, φιλελεύθερου κόμματος το 2017 και να ζεις ως αφοσιωμένος χριστιανός, να τηρείς τα διδάγματα της Βίβλου, ένιωσα ότι ήταν αδύνατο για μένα», είπε ο κ. Φάρον.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει, επίσης: « Είμαι διχασμένος ανάμεσα στην ιδέα να ζήσω σαν πιστός Χριστιανός ή να υπηρετήσω ως πολιτικός αρχηγός».

Ανέφερε, μάλιστα, ότι όφειλε να είχε αναλογιστεί με περισσότερη σοφία αναζητήσεις αναφορικά με την πίστη του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας, συμπεριλαμβανομένης και της άποψής του για τους ομοφυλόφιλους.

Οπως διευκρίνισε ο ίδιος, θα παραμείνει στην ηγεσία του τέταρτου σε δύναμη κοινοβουλευτικού κόμματος -ο οποίο θα συνεχίσει να στηρίζει- έως τις θερινές διακοπές της Βουλής και στη συνέχεια θα προκαλέσει διαδικασία διαδοχής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...