222
H καθαιρεθείσα Μις Τουρκία Ιτίρ Εσέν | Getty

Γιατί ο Ερντογάν απειλεί να βάλει στη φυλακή (και) την Μις Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2017, 15:59
H καθαιρεθείσα Μις Τουρκία Ιτίρ Εσέν
|Getty

Γιατί ο Ερντογάν απειλεί να βάλει στη φυλακή (και) την Μις Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2017, 15:59

Το καθεστώς Ερντογάν συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό της διώξεις των πολιτικών του αντιπάλων και γενικά όσων θεωρεί ως υποστηρικτές του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016. Ανάμεσά τους και η Μις Τουρκία 2017 που έχασε το στέμμα της λόγω μιας επίμαχης ανάρτησής της στο Twitter, στην οποία παραλλήλιζε την εμμηνορρυσία της με το αίμα των θυμάτων του πραξικοπήματος.

H ανάρτησή της αυτή την έφερε μάλιστα αντιμέτωπη με την τουρκική Δικαιοσύνη και πλέον απειλείται με τη μέγιστη προβλεπόμενη ποινή (12μηνη φυλάκιση).

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Aνατολή, εισαγγελείς στην Κωνσταντινούπολη απήγγειλαν κατηγορίες εις βάρος της 18χρονης Ιτίρ Εσέν για «κατάφωρη προσβολή τμήματος της κοινωνίας», εξαιτίας σχολίου που ανέβασε στο Twitter την ώρα που η Τουρκία τιμούσε την μνήμη των θυμάτων στη πρώτη επέτειο από το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Η Εσέν έχασε τον τίτλο της μία μόλις ημέρα μετά τη νίκη της στον διαγωνισμό ομορφιάς του Σεπτέμβριου, ενώ η ανάρτηση προκάλεσε σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ίδια ισχυρίζεται ότι δεν είχε πρόθεσει να προσβάλει οιονδήποτε με την ανάρτησή της, η οποία και κατέβηκε τελικά από το Twitter.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ενημέρωσης, το επίμαχο tweet έγραφε:  «Σήμερα το πρωί μου ήρθε η περίοδός μου, για να τιμήσω την ημέρα των μαρτύρων της 15ης Ιουλίου. Τιμώ την ημέρα αυτή, χύνοντας δια αντιπροσώπου το αίμα που έχυσαν οι μάρτυρές μας».

Το δικαστήριο θα πρέπει να κάνει δεκτό το κατηγορητήριο προτού οριστεί δικάσιμος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...