1197
Η σαρκαστική «Μιράντα» του «Sex and the City» στοχεύει στον ρόλο της κυβερνήτη της Νέας Υόρκης | EPA/GREGOR FISCHER

Γιατί η Σίνθια Νίξον έχει ήδη κερδίσει τις εκλογές

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2018, 11:24
Η σαρκαστική «Μιράντα» του «Sex and the City» στοχεύει στον ρόλο της κυβερνήτη της Νέας Υόρκης
|EPA/GREGOR FISCHER

Γιατί η Σίνθια Νίξον έχει ήδη κερδίσει τις εκλογές

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2018, 11:24

Η Σίνθια Νίξον, ακόμα και ως «Μιράντα» στο θρυλικό «Sex and the City», ήταν πάντα η πιο σκεπτόμενη της θηλυκής τετράδας. Μπορούσες να καταλάβεις από τον (αυτο)σαρκαστικό της τόνο ότι συχνά ασφυκτιούσε μέσα στα πανάκριβα φορέματα και καταπιεζόταν φορώντας δωδεκάποντα. Εχοντας πλέον μετατρέψει εκείνο το εκρηκτικό κόκκινο μαλλί σε ένα πιο φιλικό ξανθό, διατηρώντας το έξυπνο μπλε βλέμμα, και όλα αυτά πλαισιωμένα από τα φίνα χαρακτηριστικά του προσώπου της, δεν χρειάζεται να είσαι μάντης για να καταλάβεις ποια αμερικανίδα πολιτικό θαυμάζει και θα ήθελε να υποδυθεί.

Η Χίλαρι Κλίντον είναι σίγουρα μια πολιτική προσωπικότητα που έχει εμπνεύσει τη Νίξον. Με τη διαφορά ότι η Νίξον δεν ονειρεύεται να την υποδυθεί στη μεγάλη οθόνη, αλλά στον μεγάλο στίβο της αμερικανικής πολιτικής. Η υποψηφιότητά της ως κυβερνήτη της Νέας Υόρκης ξάφνιασε πολλούς και ενθουσίασε ακόμη περισσότερους.

Στο πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα του New York Magazine,  με τίτλο «Η Σίνθια Νίξον είναι ήδη νικήτρια», εξηγείται πολύ αναλυτικά και εύστοχα γιατί αυτή η γυναίκα, που άλλοτε περιδιάβαινε τη Νέα Υόρκη ως φωτογενής «Μιράντα», τώρα είναι πολύ πιθανόν να την κυβερνήσει κιόλας, ως «δυναμική Νίξον».

Με δύο θεατρικά βραβεία Τόνι στο ενεργητικό της, με τόσο επιτυχημένη καριέρα στην τηλεόραση, αλλά και με το σινεμά να την καλοκοιτάζει, άλλες στη θέση της 52χρονης ηθοποιού θα αναζητούσαν σε αυτή τη φάση της ζωής τους τον ρόλο που θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στα Οσκαρ. Η Νίξον όμως, φαίνεται πως έχει άλλα σχέδια για τον εαυτό της.

Τι είναι όμως αυτό που την έκανε να πει ότι η ενεργός δράση στην πολιτική είναι μονόδρομος; «Ο βασικός λόγος είναι ο Ντόναλντ Τραμπ» απαντά χωρίς περιστροφές. Η ίδια ήταν άλλωστε ανατριχιαστικά καλή όταν μίλησε στην τεράστια συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχε πραγματοποιηθεί το 2016 με αφορμή την εκλογή του νέου πλανητάρχη. Χωρίς να κρύβει τις σεξουαλικές της προτιμήσεις -είναι παντρεμένη με τη συνοδοιπόρο της στον ακτιβισμό Κριστίν Μαρινόνι-, η Νίξον βροντοφώναζε με όλη της τη δύναμη εκείνο το βράδυ «έχω να πω κάτι σε όλες τις gay κοινότητες και στους οργανισμούς για τα δικαιώματα των μεταναστών στην Αμερική: σας προσέχουμε, είμαστε μαζί σας! Και ξέρουμε ότι είστε κι εσείς μαζί μας!».

epa06614656 (FILE) - US actress Cynthia Nixon attends 'The People's State of the Union' event in New York, New York, USA, 29 January 2018. The 'The People's State of the Union' is a public alternate to tomorrow's State of the Union speech by President Donald Trump. According to media reports on 19 March 2018 that cite a social media account of Cynthia Nixon, the 'Sex and the City' actress plans to run for New York governor. EPA/ALBA VIGARAY *** Local Caption *** 54074890
Τον Ιανουάριο του 2018 εκφώνησε άλλον έναν παθιασμένο λόγο ενάντια στις πρακτικές του Ντόναλντ Τραμπ. (EPA/ALBA VIGARAY)

«Νιώθω πλέον ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας προκειμένου να τα βάλουμε με τον Τραμπ και τις επιλογές του. Και με αυτό, εννοώ ότι πρέπει ακόμα και να βάλουμε υποψηφιότητα» λέει η Νίξον, η οποία, σε όποια συγκέντρωση και αν έχει μιλήσει έως τώρα, φαίνεται ξεκάθαρα πόσο μπορεί να γοητεύσει και να εμπνεύσει το πλήθος. Ισως γιατί επί τόσα χρόνια έκανε ακριβώς το ίδιο με τόσο πολυάριθμο κοινό τής σόουμπιζ.

Η ίδια δηλώνει ότι ο σημερινός κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, από το 2011, ο Δημοκρατικός Αντριου Κουόμο, «δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα γι’ αυτή την Πολιτεία. Η Νέα Υόρκη βιώνει τεράστια ανισότητα, και η ανισότητα αυτή μεγαλώνει όλο και περισσότερο εξαιτίας του Κουόμο».

Και συνεχίζοντας τη χειμαρρώδη συνέντευξή της στο αμερικανικό περιοδικό, λέει: «Ο Κουόμο έχει φερθεί πολύ συγκαταβατικά απέναντι στους Ρεπουμπλικανούς. Αυτοπροβάλλεται ως πρωταθλητής του προοδευτισμού, αλλά αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια. Στην πραγματικότητα, μείωσε τους φόρους των πλουσίων και μείωσε τις κοινωνικές υπηρεσίες για όλους τους υπόλοιπους».

Το σκεπτικό λοιπόν ήταν να βρεθεί ένας υποψήφιος που θα μπορούσε να τα βάλει με τον φαινομενικά αήττητο Κουόμο. Κάποιος χαρισματικός, παθιασμένος, αλλά και με μεγάλη πρόσβαση στα πλήθη. Μπορείτε να σκεφτείτε κάποιον ιδανικότερο από τη Νίξον;

Το παρεμβατικό περιοδικό ήδη καταγράφει την πρώτη νίκη της ηθοποιού: με τη ρητορική της έχει αναγκάσει τον συμβατικό Κουόμο να στραφεί σε πιο αριστερή ατζέντα, όσο τουλάχιστον μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο ένας νεοϋορκέζος πολιτικός ράτσας με τόσες δεσμεύσεις και ρίζες στο κατεστημένο του Μεγάλου Μήλου.

Ακόμα και όταν η Σίνθια παρέλαβε το δεύτερο κατά σειρά θεατρικό βραβείο Τόνι της καριέρας της τον περασμένο Ιούλιο, ήταν προφανές ότι η καρδιά της βρισκόταν πιο κοντά στην πολιτική, παρά στην υποκριτική όταν έλεγε στον ευχαριστήριο λόγο της ότι «υπάρχουν άνθρωποι που καταβροχθίζουν τη Γη και όλους τους ανθρώπους πάνω σ’ αυτήν, και υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που στέκονται και τους κοιτάζουν».

Λίγο αργότερα αποφάσισε ότι δεν μπορούσε άλλο να στέκεται και να κοιτάζει τους φαταούλες της Γης. Στις 19 Μαρτίου ξεκίνησε την καμπάνια της για τη θέση της κυβερνήτη, μέσα από ένα «σπιτικό» βίντεο, κινηματογραφημένο κατά κύριο λόγο στο σαλόνι της και με γκεστ-σταρ τον μικρότερο γιο της, Μαξ.

Καθώς το βίντεο είχε μια θριαμβευτική πορεία στα social media, δεν έλειψαν και τα αστειάκια εμπνευσμένα από τη Sex and the City εποχή της. Ομως η Σίνθια είναι πολύ έξυπνη και ξέρει να παίρνει με το μέρος της ακόμα και τους πιο δύσπιστους Νεοϋορκέζους.

Την ώρα που ο Κουόμο μετά βίας κάνει χειραψία με τους ψηφοφόρους του, η Νίξον είναι πολύ διαχυτική με τους επίδοξους δικούς της. Αναβλύζοντας συμπόνια και κατανόηση, δεν δίστασε να αγκαλιάσει σφιχτά μια γυναίκα που έκλαιγε και κατηγορούσε τον κυβερνήτη και τον δήμαρχο Νέας Υόρκης για τις αντίξοες συνθήκες διαβίωσης.

Σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, η μαχητική Σίνθια χρειάζεται μόλις 75.000 περισσότερες ψήφους από τον Κουόμο, προκειμένου να τον κερδίσει στις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος οι οποίες είναι προγραμματισμένο να γίνουν στις 13 Σεπτεμβρίου. Και κάτι τέτοιο δεν φαίνεται καθόλου απίθανο, όσο βλέπουν την ήδη υπάρχουσα δημοτικότητά της να μεγαλώνει: έχει τον αέρα μιας πραγματικής σελέμπριτι, συνδυασμένο με χιούμορ και χάρισμα, και, πάνω απ’ όλα αυτά, δίνει την υπόσχεση μιας δουλευταρούς μαμάς που έρχεται για να βάλει τα πράγματα σε τάξη. Σε όσους ψηφίζουν με την καρδιά, η Νίξον σίγουρα θα μιλήσει στην καρδιά τους – τονίζει το ξένο δημοσίευμα.

epa03844312 US actress Cynthia Nixon (R) sits with wife Christine Marinoni (L) on the fifth day of the 2013 US Open Tennis Championship at the USTA National Tennis Center in Flushing Meadows, New York, USA, 30 August 2013. The US Open runs through 09 September, a 15-day schedule for the first time. EPA/ANDREW GOMBERT
Με τη σύντροφό της, Κριστίν Μαρινόνι (EPA/ANDREW GOMBERT)

Είναι μάλιστα πολύ καλά διαβασμένη και πιάνει τον σφυγμό της εποχής: «Είδες εκείνη τη γελοιογραφία του New Yorker που δείχνει εμένα στο λεωφορείο να περνάω και να γεμίζω τον Κουόμο με λάσπη;» ρωτάει η Νίξον τη δημοσιογράφο Τζέσικα Πρέσλερ με μάτια που λαμποκοπούν από ενθουσιασμό. Και καταλήγει: «Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να τραβήξουμε το πέπλο που μας σκέπαζε τόσα χρόνια και να πούμε “έτσι είναι η κατάσταση εδώ και οχτώ χρόνια και τίποτα δεν λειτουργεί κι εκείνος δεν λέει τα πράγματα όπως είναι”».

Ας μην ξεχνάμε, ότι η τηλεοπτική Μιράντα ήταν η μόνη που είχε καταφέρει να βάλει στη θέση του τον «Μίστερ Μπιγκ» όταν είχε πληγώσει για χιλιοστή φορά την κολλητή της, «Κάρι Μπράντσοου». Δεν θα καταφέρει να κάνει το ίδιο και με τον Μίστερ Κουόμο;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...