494
Η κλειστή πόρτα της παιδικής χαράς έχει γεμίσει κουκλάκια | Επι μένουμε Πεδίο του Άρεως

Για όγδοη εβδομάδα κλειστές οι παιδικές χαρές του Πεδίου του Αρεως

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2017, 15:07
Η κλειστή πόρτα της παιδικής χαράς έχει γεμίσει κουκλάκια | Επι μένουμε Πεδίο του Άρεως

Για όγδοη εβδομάδα κλειστές οι παιδικές χαρές του Πεδίου του Αρεως

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2017, 15:07

Την ολιγωρία και την αδιαφορία της Περιφέρειας Αττικής που κρατά ακόμα κλειστές τις παιδικές χαρές εντός του Πεδίου του Αρεως καταγγέλλει η διαδικτυακή κοινότητα «Επί μένουμε Πεδίο του Αρεως».

Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν αναφερθεί από την πρώτη στιγμή στο κλείσιμο των παιδικών χαρών και την παντελή έλλειψη ενός χώρου για τα παιδιά, μέσα στο πολύπαθο Πάρκο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Διαδικτυακής κοινότητας «Επι μένουμε Πεδίο του Αρεως»

«Από την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου παραμένει κλειστή η κεντρική παιδική χαρά του Πεδίου του Αρεως που εξυπηρετεί γονείς και παιδιά της Κυψέλης, του Γκύζη, της Νεάπολης, των Εξαρχείων, της Βικτώριας και πρακτικά όλου του κέντρου της Αθήνας.

image(3)

Η Περιφέρεια Αττικής έβαλε λουκέτο στην παιδική χαρά και κρέμασε ένα απλό χαρτί Α4 που αναγράφει ότι η παιδική χαρά θα παραμείνει κλειστή λόγω επικινδυνότητας, χωρίς να παρέχει καμία πληροφορία για το πότε θα αρχίσουν οι εργασίες επισκευών και πότε θα ξαναλειτουργήσει.

Η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει ενημερώσει δημοσίως ούτε για τους λόγους που έβαλε λουκέτο στην παιδική χαρά, ούτε πότε θα την παραδώσει ξανά σε χιλιάδες γονείς και παιδιά.

Στις επανειλημμένες οχλήσεις της κοινότητας Επι μένουμε Πεδίο του Αρεως που αριθμεί 3.300 μέλη, η μοναδική γραπτή απάντηση που λάβαμε από την εντεταλμένη Υπεύθυνη Αλσών και Πάρκων της Περιφέρειας Αττικής κυρία Λάσκαρη, ήταν ότι οι παιδικές χαρές (στο μεταξύ έχει μπει λουκέτο και στην δεύτερη παιδική χαρά!) θα λειτουργήσουν τις επόμενες εβδομάδες χωρίς να προσδιορίζεται αν αυτό θα γίνει τις επόμενες δύο εβδομάδες, τις επόμενες 20 εβδομάδες ή τις επόμενες 120 εβδομάδες.

Οι ελάχιστες (μέχρι μηδαμινές) εργασίες που έχουν γίνει αυτές τις 8 εβδομάδες λουκέτου στην παιδική χαρά μας προϊδεάζουν για το δυσμενέστερο σενάριο των… 120 εβδομάδων.

image(2)

Θεωρούμε ότι υποτιμάται η αξία του πολίτη, όταν μία Αρχή δεν αισθάνεται την ανάγκη να τον ενημερώσει για το πότε θα του παρέχει μία υπηρεσία που η ίδια είναι υπεύθυνη για την ακαταλληλότητα της και η ίδια είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ υπεύθυνη για την επισκευή και παράδοσή της ξανά στα παιδιά.

Ολες αυτές τις 8 εβδομάδες γονείς και παιδιά αναγκάζονται να πηδάνε τα κάγκελα της επικίνδυνης παιδικής χαράς για να παίξουν, αφού δεν υπάρχει σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων ανάλογη δημόσια παιδική χαρά.

Η κοινότητά μας είναι αναγκασμένη να προχωρήσει σε μία νέα δυναμική δράση, όπως ήταν το «Φωτίζουμε το Πεδίο του Άρεως» της 27ης Σεπτεμβρίου του 2017, όπου μαζεύτηκαν 2.500 κάτοικοι και φίλοι του Πεδίου του Άρεως και με φακούς και φαναράκια ανάγκασαν την Περιφέρεια Αττικής να φωτίσει έστω ένα μέρος του Πάρκου.

Η νέα μας εκδήλωση θα έχει χαρακτηριστικά οργής και… θορύβου, αφού αισθανόμαστε ότι η Περιφέρεια Αττικής εμπαίζει χιλιάδες πολίτες με συμπεριφορές και πρακτικές που δεν αρμόζουν σε δημοκρατικά εκλεγμένες Αρχές».


Επι μένουμε Πεδίο του Αρεως: μία διαδικτυακή κοινότητα με 3.300 μέλη, η οποία συγκροτήθηκε με την σύμπραξη των :

–        Επιτροπή Κατοίκων για το Πεδίο του Άρεως

–        Αναπτυξιακός και Εξωραϊστικός Σύλλογος “Αθηνά”

–        Φίλοι των Αστέγων του Πεδίου Άρεως

–        Επιτροπή Γονέων για το Πεδίο του Άρεως.

fb: Επι μένουμε Πεδίο του Άρεως

mail επικοινωνίας: epimenoumepediotouareos.gmail.com

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...