711
Η 19χρονη μητέρα και η γιαγιά που πέταξε το βρέφος στα σκουπίδια, οδηγήθηκαν στην Ευελπίδων | INTIMEnews

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση η 19χρονη της Πετρούπολης – Σοκάρει η κατάθεσή της

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2018, 13:15
Η 19χρονη μητέρα και η γιαγιά που πέταξε το βρέφος στα σκουπίδια, οδηγήθηκαν στην Ευελπίδων
|INTIMEnews

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση η 19χρονη της Πετρούπολης – Σοκάρει η κατάθεσή της

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2018, 13:15

Την Πέμπτη τελικά θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή η 19χρονη που συνελήφθη για το φόνο του νεογέννητου μωρού της στην Πετρούπολη. Μαζί της ενώπιον του ανακριτή θα εμφανιστεί και η μητέρα της 19χρονης που κατ΄ομολογίαν της πέταξε το νεκρό βρέφος στα σκουπίδια.

291378
Η μητέρα και η γιαγιά του άτυχου βρέφους στην Ευελπίδων

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, ωστόσο ο συνήγορός τους επιδιώκει ήδη τη μετατροπή της κατηγορίας σε παιδοκτονία για την 19χρονη και συνέργεια σε ανθρωποκτονία για τη μητέρα της.

Όπως και στην περίπτωση της 22χρονης που γέννησε μόνη της στη μπανιέρα του σπιτιού της το μωρό της και το πέταξε στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας της στη Νέα Σμύρνη, η υπεράσπιση της 19χρονης θα ζητήσει τον ορισμό ψυχιάτρου πραγματογνώμονα, καθώς για μία ακόμη φορά προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι η νεαρή παιδοκτόνος πάσχει από επιλόχειο κατάθλιψη και βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση.

Στην προανακριτική της απολογία η 19χρονη παιδοκτόνος υποστήριξε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας ότι γέννησε μόνη και πέταξε η ίδια το νεογνό στον κάδο.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι όταν βρέθηκε και περισυνελλέγη το νεκρό βρέφος , πήγε και άφησε στη μνήμη του λουλούδια, «εκεί που άφηναν οι υπόλοιποι για να μπορέσω να συγχωρεθώ κάπως για την πράξη μου».

Λίγο αργότερα ωστόσο, σε συμπληρωματική απολογία που έδωσε, υποστήριξε πως όταν γέννησε ήταν κοντά της η μητέρα της, η οποία και πέταξε το μωρό στον κάδο.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να ισχυρίστηκε στην Ασφάλεια η 19χρονη, το μωράκι λίγα λεπτά μετά την γέννηση του εμφάνισε πρόβλημα βγάζοντας «περίεργους ήχους» και έχοντας αίμα στο στόμα και την μύτη του, ενώ «έδειχνε να μην αναπνέει».

Τότε, ισχυρίστηκε, «η μητέρα μου, μου είπε πως τα παλιά χρόνια βάζανε λίγο χαρτάκι μέσα στο στόμα του παιδιού για να τραβήξει το αίμα», κάτι το οποίο και έκανε. Στη συνέχεια «έβγαλα το χαρτί από το στόμα, πήρα ένα κομμάτι από κορδόνι που βρήκα μέσα στο μπάνιο και το έδεσα στο λαιμό του μήπως ενοχληθεί και αντιδράσει… Μετά φώναξα τη μαμά μου να μου φέρει κι άλλο χαρτί και το έβαλα στο στόμα του. Αλλά πάλι δεν ανέπνεε και το άφησα όπως ήταν», είπε στους αστυνομικούς η 19χρονη προκειμένου να εξηγήσει τα ευρήματα στο άψυχο σώμα του άτυχου νεογέννητου.

«Φώναξα στη μάνα μου πως το παιδί δεν ανέπνεε, δεν ζούσε και εκείνη έβαλε τα κλάματα και είπε τι θα κάνουμε τώρα;’ Εγώ της είπα να φέρει μια σακούλα για να βάλω μέσα το μωρό, μαζί με άλλα σκουπίδια και να το αφήσουμε κάπου έξω. Έμεινα στο δωμάτιο μου και ζήτησα από τη μαμά μου να πάει να αφήσει κάπου έξω τη σακούλα με το μωρό», ανέφερε στην κατάθεσή της.

Διαφορετική όμως ήταν και η εκδοχή που έδωσε στην προανακριτική της ομολογία και η γιαγιά του μωρού. Όπως ισχυρίστηκε με τη σειρά της, την ημέρα του τοκετού μπήκε με το ζόρι στο μπάνιο όπου ήταν κλεισμένη επί ώρα η κόρη της. «Εκείνη μου είπε ότι έκανε μ….κία. Της έριξα ένα χαστούκι για να μιλήσει γιατί δεν μου απαντούσε. Τότε μου έδωσε μια σακούλα και μου είπε να την πάρω να την πετάξω. Είδα μέσα το μωρό το οποίο ήταν τυλιγμένο με ένα σεντόνι. Μου φάνηκε πεθαμένο και είδα ότι μέσα στο στόμα του είχε χαρτιά. Τρελάθηκα δεν ήξερα τι να κάνω. Ρωτούσα συνέχεια γιατί έβαλε το μωρό μες στη σακούλα και γιατί έβαλε τα χαρτιά στο στόμα του. Της είπα δεν έπρεπε να κάνει αυτό το κακό, γιατί θα μπορούσαμε να το δίναμε κάπου.. Μετά ξαναείδα ότι δεν ζει το μωρό και αφού είχε πεθάνει και δεν μπορούσαμε να το δώσουμε κάπου, αναγκάστηκα να πάω να το πετάξω…».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας το άψυχο κορμάκι του βρέφους βρέθηκε γυμνό και τυλιγμένο σε μία σακούλα, ενώ ο ομφάλιος λώρος δεν είχε αποκοπεί και ήταν τυλιγμένος γύρω από τον λαιμό του. Η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει ότι το νεογνό γεννήθηκε ζωντανό και ότι ο θάνατος προήλθε «συνεπεία περιτύλιξης της τραχηλικής χώρας δια του ομφάλιου λώρου και δια βρόγχου, καθώς και απόφραξης της στοματικής κοιλότητας δια τεμαχίου χάρτου».

Η νεαρή κατηγορουμένη φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς πως δεν κατάλαβε ότι είναι έγκυος, λόγω προβλημάτων θυρεοειδούς και περιττών κιλών και πως συνειδητοποίησε πως κυοφορεί όταν ήταν ήδη επτά μηνών.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...