344
Επισκέπτρια έβγαλε τα κοσμήματά της και μπήκε μέσα στο σιντριβάνι για να βγει σε ένα «θαρραλέο» βίντεο | YouTube

Basta με τους τουρίστες που βουτούν στη Φοντάνα ντι Τρέβι!

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2017, 12:50
Επισκέπτρια έβγαλε τα κοσμήματά της και μπήκε μέσα στο σιντριβάνι για να βγει σε ένα «θαρραλέο» βίντεο
|YouTube

Basta με τους τουρίστες που βουτούν στη Φοντάνα ντι Τρέβι!

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2017, 12:50

Οι τουρίστες λατρεύουν τη Φοντάνα ντι Τρέβι. Ειδικά το καλοκαίρι, όταν πιάνει η θερμοκρασία τους 35 βαθμούς. Δεν τους φτάνει να πετάνε κέρματα στον πάτο, για να κάνουν μία ευχή. Θέλουν να δοκιμάζουν τη δροσιά του νερού με τα δάχτυλά τους, μετά βουτούν τα γυμνά πόδια τους, βγάζουν τα ρούχα τους και τελικά κάποιοι κάνουν κανονικά μπάνιο. Γιατί όχι; Αφού το έκανε και η Ανίτα Εγκμπεργκ στο θρυλικό «Οκτώμιση» του Φελίνι!

Ναι, αλλά εκείνο ήταν μία σκηνή, μελετημένη και φτιαγμένη από τον Φελίνι για τη μεγάλη οθόνη. Οι χιλιάδες τουρίστες που πλατσουρίζουν μέσα στο σιντριβάνι – σήμα κατατεθέν της Ρώμης δεν είναι Τέχνη, βασικά είναι προσβολή της Τέχνης. Και τέλος πάντων δεν έχουν ούτε το νιαούρισμα, ούτε το λίκνισμα ούτε το ντεκολτέ της υπέροχης σουηδέζας ηθοποιού.

Γι’ αυτό και, τώρα που έρχονται οι ζέστες, οι δημοτικές Αρχές της Ρώμης -για μία ακόμη φορά- λαμβάνουν και ανακοινώνουν αυστηρά μέτρα με τα οποία επιδιώκουν να πετύχουν τη συμμόρφωση των τουριστών και να κερδίσουν τον σεβασμό τους απέναντι στα δεκάδες πολιτιστικά μνημεία της πρωτεύουσας.

Η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι ανακοίνωσε τη Δευτέρα νέους κανονισμούς για τη συμπεριφορά γύρω από το σιντριβάνι και το μπαρόκ γλυπτό που φιλοτέχνησε (το μισό) τον 18ο αιώνα ο Νικόλα Σάλβι. Οσοι κάνουν πικνίκ ή όσοι κατασκηνώνουν γύρω από το σιντριβάνι ή ακόμη χειρότερα, όσοι βουτούν τα πόδια τους μέσα στο νερό ή κάνουν μπάνιο, θα τιμωρούνται με την επιβολή προστίμου από 40 έως 240 ευρώ!

«Πρέπει να προστατεύσουμε την πόλη μας, η καλή συμπεριφορά είναι σημαντική», σχολίασε η ίδια, η οποία προέρχεται  από το λαϊκίστικο Κίνημα των Πέντε Αστέρων του Πέπε Γκρίλο.

Η σχετική διάταξη θα έχει ισχύ για όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

«Η αστυνομία της Ρώμης έχει αναλάβει να επιτηρεί τα αξιοθέατα πιο τακτικά», πρόσθεσε η ίδια, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, με φόντο το Εθνικό Μνημείο του Βίκτορα Εμμανουήλ Β΄, στο κέντρο της Ρώμης.

Εκτός από τη Φοντάνα ντι Τρέβι, ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί και στην Κρήνη του Σαπιοκάραβου, στην Πιάτσα ντι Σπάνια, η οποία είχε υποστεί ζημιές το 2015 σε έφοδο μεθυσμένων οπαδών ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...