365
Με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί στο χέρι, ο Φιγιόν σε πρόσφατη επίσκεψή του στο Κάμπο Λε Μπεν, στα Ατλαντικά Πυρηναία | REUTERS/Regis Duvignau

«Φίλοι» χάριζαν πανάκριβα ρολόγια στον (πρωθυπουργό) Φιγιόν

Protagon Team Protagon Team 25 Μαρτίου 2017, 19:52
Με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί στο χέρι, ο Φιγιόν σε πρόσφατη επίσκεψή του στο Κάμπο Λε Μπεν, στα Ατλαντικά Πυρηναία
|REUTERS/Regis Duvignau

«Φίλοι» χάριζαν πανάκριβα ρολόγια στον (πρωθυπουργό) Φιγιόν

Protagon Team Protagon Team 25 Μαρτίου 2017, 19:52

Απομένουν τέσσερις Κυριακές μέχρι τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, που θα διεξαχθεί στις 23 Απριλίου. Ποιος ξέρει μέχρι τότε τι άλλο θα έχει διαρρεύσει σχετικά με το ιστορικό του Φρανσουά Φιγιόν. Η αρχικά πολυδιαφημισμένη ακεραιότητα του υποψηφίου της γαλλικής Δεξιάς αμφισβητήθηκε ακόμη μία φορά με μία νέα αποκάλυψη που απασχόλησε τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Τώρα το «σκάνδαλο» αφορά αποκλειστικά τον ίδιο και όχι τα συγγενικά του πρόσωπα. Φαίνεται ότι ενώ ήταν πρωθυπουργός, ο Φιγιόν έλαβε ένα ρολόι αξίας άνω των 10.000 ευρώ από έναν ιταλοελβετό επιχειρηματία, τον Πάμπλο Βίκτορ Ντάνα. Ο τελευταίος μάλιστα δεν επιχείρησε να αποκρύψει το περιστατικό.

«Πράγματι πρόσφερα ένα από τα ρολόγια μου στον κ. Φιγιόν. Του πήγα το ρολόι εγώ ο ίδιος στο πρωθυπουργικό μέγαρο, ενώ βρισκόμουν στο Παρίσι για ταξίδι με την σύζυγό μου και τα παιδιά μου», δήλωσε ο  στο γαλλικό σάιτ Franceinfo. Υποστήριξε ότι «η γαλλική πολιτική δεν τον ενδιέφερε ποτέ» και ότι «το εν λόγω δώρο ήταν χωρίς κανένα αντάλλαγμα».

«Εχουμε το ίδιο πάθος για τα παλιά αγωνιστικά αυτοκίνητα, έχουμε τις ίδιες οικογενειακές αξίες και τον θαυμάζω σαν πολιτικό και σαν οικογενειάρχη (…)». Ο Φρανσουά Φιγιόν εκπροσωπούσε και εκπροσωπεί πάντα για μένα ένα σύμβολο για το πως πρέπει να είναι ένας πολιτικός», πρόσθεσε στις δηλώσεις του ο επιχειρηματίας -η εταιρεία του πτώχευσε το 2014 και σήμερα ο ίδιος είναι επικεφαλής ενός επενδυτικού χαρτοφυλακίου στο Ντουμπάι.

Από την πλευρά του επιβεβαίωσε το περιστατικό και ο γάλλος πολιτικός. «Ο κ. Ντάνα έχει προσφέρει ρολόγια σε πολλά άλλα άτομα εκτός από μένα», δήλωσε ο δεξιός υποψήφιος και επεσήμανε ότι έχει επίσης λάβει ως δώρο «ένα ρολόι που είχε κατασκευαστεί προς τιμήν του Αλέν Τεμπόλ, του εφευρέτη των υδροπτέρων».

Το δεύτερο ρολόι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το πρόσφερε στον κ. Φιγιόν ο ελβετός κατασκευαστής της μάρκας Rebellion, το 2013, ενώ φέρεται να έχει αξία 16.000 ευρώ. Επρόκειτο για μια «πολύ φιλική κίνηση», σύμφωνα με μέλος της ελβετικής επιχείρησης. «Δεν υπήρχε κανένα υπονοούμενο (και) σε αυτό το δώρο» δήλωσε από την πλευρά του ο Φιγιόν και πρόσθεσε ότι το ρολόι του το πρόσφεραν με αφορμή τους αγώνες αυτοκινήτων «24 Heures du Mans», όπου ο ελβετός κατασκευαστής είχε έρθει ως επικεφαλής ομάδας αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Σημειώνεται ότι στη διοργάνωση των αγώνων προέδρευε ο Πιέρ Φιγιόν, αδελφός του υποψηφίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...