264
Η στιγμή της ανακοίνωσης των τριών κορυφαίων ποδοσφαιριστών στον κόσμο | fifa.com

FIFA: Υποψήφιοι για τον τίτλο του κορυφαίου της χρονιάς Κριστιάνο, Νεϊμάρ και Μέσι

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2017, 19:40
Η στιγμή της ανακοίνωσης των τριών κορυφαίων ποδοσφαιριστών στον κόσμο
|fifa.com

FIFA: Υποψήφιοι για τον τίτλο του κορυφαίου της χρονιάς Κριστιάνο, Νεϊμάρ και Μέσι

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2017, 19:40

Πέρυσι ο τίτλος είχε πάει στον πορτογάλο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος έζησε μια «μαγική» χρονιά κατακτώντας το Champions League σε συλλογικό επίπεδο, αλλά και το EURO με την Εθνική Πορτογαλίας.

Οσον αφορά φέτος, είναι ξανά φαβορί αφού κατέκτησε ξανά το Champions League και το Πρωτάθλημα Ισπανίας με τη Ρεάλ.

Βέβαια, σοβαρές πιθανότητες έχει και ο Μέσι, παρά το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα περιορίστηκε στην κατάκτηση του κυπέλλου Ισπανίας.

Την τριάδα συμπληρώνει το «αουτσάιντερ», ο Νεϊμάρ, που από εφέτος ανήκει στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Στην κατηγορία των προπονητών, ο κάτοχος του πρωταθλήματος Ισπανίας, του Champions League, του Supercopa και του Super Cup Ευρώπης της περσινής σεζόν, Ζινεντίν Ζιντάν, αποτελεί το ακλόνητο φαβορί. Υποψήφιοι είναι και δύο Ιταλοί, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι της Γιουβέντους και ο Αντόνιο Κόντε της Τσέλσι.

Το βραβείο του κορυφαίου τερματοφύλακα της σεζόν, θα δοθεί επίσης από τη FIFA, διεκδικούν οι δύο τερματοφύλακες του τελικού Champions League, ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν και ο Κέιλορ Νάβας, με τον Μάνουελ Νόιερ να βρίσκεται κι αυτός στην τελική τριάδα.

Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για το κορυφαίο γκολ της σεζόν, που θα κατακτήσει το βραβείο Πούσκας. Μεταξύ των δέκα υποψηφίων, υπάρχει το γκολ του Μάριο Μάντζουκιτς από τον τελικό Champions League και η απίθανη ομαδική προσπάθεια της Λας Πάλμας με εκτελεστή τον Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ.

H Παγκόσμια Συνομοσπονδία θα ανακηρύξει τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του 2017 ανάμεσα στους συγκεκριμένους τρεις σούπερ σταρ, οι οποίοι ψηφίστηκαν από τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς, τους αρχηγούς των εθνικών ομάδων και μία επιλεγμένη ομάδα εκλεκτόρων που αποτελείται από δημοσιογράφους, αλλά και φιλάθλους – μέσω του fifa.com. Το γκαλά θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, στις 23 Οκτωβρίου 2017.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...