350
Ο αντισυνταγματάρχης της γαλλικής χωροφυλακής, Αρνό Μπελτράμ | Twitter

Εχασε τη μάχη ο ήρωας αστυνομικός που πήρε τη θέση των ομήρων στην Τρεμπ

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2018, 11:46
Ο αντισυνταγματάρχης της γαλλικής χωροφυλακής, Αρνό Μπελτράμ
|Twitter

Εχασε τη μάχη ο ήρωας αστυνομικός που πήρε τη θέση των ομήρων στην Τρεμπ

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2018, 11:46

Ηρωας της Γαλλίας -αφού έδωσε τη ζωή του για να υπερασπιστεί αθώους πολίτες- θεωρείται από σήμερα ο Αρνό Μπελτράμ. Ο ανώτερος αξιωματικός της γαλλικής χωροφυλακής υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη -μαχαιριές και σφαίρες από τον 25χρονο Ρεντουάμ Λακντίμ- κατά την έφοδο των αστυνομικών στο σουπερμάρκετ Super U και την ανταλλαγή πυρών.

Ο Μπελτράμ είχε παραδοθεί στον ένοπλο τρομοκράτη για να απελευθερώσει ως αντάλλαγμα ομήρους κατά την επίθεση που έγινε την Παρασκευή στη νοτιοδυτική Γαλλία από μαχητή του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους.

Μάλιστα, αφού πήρε τη θέση των ομήρων που κρατούσε ο τζιχαντιστής, ο αντισυνταγματάρχης της χωροφυλακής φρόντισε να αφήσει ανοιχτό το τηλέφωνό του πάνω σε έναν πάγκο για να ακούν οι συνάδελφοί του τι συνέβαινε μέσα στο σουπερμάρκετ.

Με το θάνατο του 45χρονου Μπελτράμ, ο οποίος ουσιαστικά αυτοπροτάθηκε ως όμηρος στη θέση των πολιτών που κρατούσε ο δράστης των επιθέσεων, ο απολογισμός της επίθεσης ανέρχεται πλέον σε τέσσερις νεκρούς.

Όπως ανακοίνωσε το Σάββατο στο λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ, αναρτώντας τη φωτογραφία του αστυνομικού, «ο αντισυνταγματάρχης Αρνό Μπελτράμ μας άφησε. Πέθανε για την πατρίδα. Η Γαλλία δεν θα ξεχάσει ποτέ τον ηρωισμό του».

Ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν απέτισε φόρο τιμής στον αξιωματικό δηλώνοντας πως «έπεσε ως ήρωας» και αξίζει «τον σεβασμό και τον θαυμασμό ολόκληρου του έθνους». Επέδειξε «εξαιρετικό θάρρος και εξαιρετική αυταπάρνηση», πρόσθεσε ο Μακρόν σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Γεννημένος στη μικρή πόλη Ετάν, ο Αρνό Μπελτράμ ήταν παντρεμένος ενώ δεν είχε παιδιά. Ο αντισυνταγματάρχης είχε τιμηθεί με το μετάλλιο του Εθνικού Τάγματος της Αξίας.

«Το ISIS στοχεύει για μια ακόμη φορά στην καρδιά της Γαλλίας» σχολίασε σε δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδα Le Figaro ενώ σύμφωνα με τον σταθμό BFM-TV, λίγο πριν την έφοδο των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας ο 26χρονος Ραντουάν Λακντίμ ζήτησε την αποφυλάκιση του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του μοναδικού επιζώντα τρομοκράτη από τις βομβιστικές επιθέσεις στο Παρίσι, το 2015.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...