167
Ο νέος ΕΝΦΙΑ στην Αττική θα είναι ακριβότερος στις λαϊκές γειτονιές, φθηνότερος στις ακριβές | ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Εως τις 15 Ιουνίου οι νέες αντικειμενικές τιμές ακινήτων

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2018, 17:16
Ο νέος ΕΝΦΙΑ στην Αττική θα είναι ακριβότερος στις λαϊκές γειτονιές, φθηνότερος στις ακριβές
|ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Εως τις 15 Ιουνίου οι νέες αντικειμενικές τιμές ακινήτων

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2018, 17:16

Οι νέες αντικειμενικές τιμές ακινήτων (βάσει των οποίων θα προκύψει ο νέος ΕΝΦΙΑ της περιόδου 2018-2019) θα οριστικοποιηθούν περί τα μέσα Ιουνίου και θα περιληφθούν σε σχετικό νονοσχέδιο. Εως τότε οι διαβουλεύσεις ελληνικής κυβέρνησης – Θεσμών θα συνεχιστούν, πάντα υπό το πρίσμα της εξασφάλισης του εισπρακτικού στόχου του εν λόγω φόρου. Οι πληροφορίες δεν αποκλείουν και την πιθανότητα κάποιας σταδιακής εφαρμογής των νέων τιμών.

Σε κάθε περίπτωση αναμένεται άνοδος των αντικειμενικών τιμών ακινήτων σε οικιστικές ζώνες με τιμές τετραγωνικού κάτω από τα 1.000 ευρώ, δηλαδή στις λαϊκές συνοικίες των δήμων όλης της χώρας και ειδικά της Αττικής (δυτική Αττική, Πειραιάς, δυτική Αθήνα). Αντίθετα, μειωμένος θα προκύψει ο ΕΝΦΙΑ στις ακριβές περιοχές, εκεί δηλαδή όπου η αγοραία αξία έχει από καιρό κατακρημνισθεί ενώ η αντικειμενική αξία παραμένει στα… ύψη. Οι διορθώσεις στους συντελεστές του νέου ΕΝΦΙΑ θα ακολουθήσουν τη δοκιμαστική εκκαθάριση του φετινού φόρου.

Όπως έχουν απαιτήσει οι Θεσμοί, η ολοκλήρωση των πινάκων με τις νέες αξίες θα οριστικοποιηθεί εγκαίρως, στα μέσα Ιουνίου, πριν από το Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...