156
Το καμπανάκι του Σεντένο ήχησε για τους πλειστηριασμούς | © European Union / ΙnTimeNews

Eurogroup: «Πράσινο φως» για τη δόση – «Καμπανάκι» για τους πλειστηριασμούς

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2018, 21:17
Το καμπανάκι του Σεντένο ήχησε για τους πλειστηριασμούς
|© European Union / ΙnTimeNews

Eurogroup: «Πράσινο φως» για τη δόση – «Καμπανάκι» για τους πλειστηριασμούς

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2018, 21:17

Ολοκληρώθηκε, λίγο μετά τις 20:30 τη Δευτέρα, το πρώτο Eurogroup στο οποίο προήδρευσε ο Πορτογάλος Μάριο Σεντένο, με τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να χαιρετίζουν την εφαρμογή όλων σχεδόν των προαπαιτούμενων μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση και να δίνουν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης, ύψους 6,7 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κάλεσαν την Αθήνα να ολοκληρώσει επειγόντως όλες τις εκκρεμούσες συμφωνίες με τους Θεσμούς, μεταξύ των οποίων η διασφάλιση της απρόσκοπτης διενέργειας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και η συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων.

Η επόμενη δόση αναμένεται να δοθεί σε δύο υποδόσεις, με την πρώτη να δίνεται στα τέλη Φεβρουαρίου και την δεύτερη μέχρι τον Ιούνιο.

Πλέον, οι Θεσμοί θα επικεντρωθούν στην τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση για την Ελλάδα, καθώς και στις συζητήσεις για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ζήτημα για το οποίο έχουν συμφωνήσει ότι θα εξετάσουν μέτρα ελάφρυνσης μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου Μνημονίου, τον Αύγουστο του 2018, και εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...