227
| Alexandros Michailidis / SOOC

Eurogroup: Παράδειγμα προς αποφυγή οι χειρισμοί με την Eldorado Gold

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2017, 19:57

Eurogroup: Παράδειγμα προς αποφυγή οι χειρισμοί με την Eldorado Gold

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2017, 19:57

Οι χειρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης στην υπόθεση της Eldorado Gold θα αναφερθούν από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης ως το παράδειγμα «για το πώς δεν πρέπει να γίνονται τα πράγματα» στο Eurogroup της Παρασκευής. Αυτό αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο μαρτυρία αξιωματούχου ο οποίος θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του. Η μεγάλη ειρωνεία είναι ότι το Eurogroup θα γίνει στο Ταλλίν της Εσθονίας, χώρα με την οποία υπήρξε πρόσφατα debate με την δική μας, αναφορικά με τα εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν αναμένεται να περάσει εύκολες ώρες. Εκτός από «αντιπαράδειγμα» ορθής διαχείρισης επενδυτών, η Ελλάδα θα βρεθεί στο στόχαστρο των Ευρωπαίων ομολόγων του κ. Τσακαλώτου για το ζήτημα της συνεχιζόμενης νομικής δίωξης εναντίον του κ. Ανδρέα Γεωργίου, εκφράζοντας την ανησυχίας τους γι αυτήν. «Οποιαδήποτε θεώρηση περί αλλοίωσης των στατιστικών στοιχείων με σκοπό να οδηγήσουν την Ελλάδα σε προγράμματα διάσωσης είναι γελοία», αναφέρει το δημοσίευμα. Τέλος, θα συζητηθούν τα 95 προαπαιτούμενα ως το τέλος του χρόνου που προβλέπονται από το Μνημόνιο. «Ο χρόνος είναι ασφυκτικός, αλλά μπορεί να γίνει», γράφεται χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι ο Καναδός υπουργός Εμπορίου παρενέβη υπέρ της Eldorado Gold, «καθώς είναι η δουλειά μου να στηρίζω Καναδικές εταιρίες όταν αντιμετωπίζουν καταστάσεις άνισης αντιμετώπισης», δήλωσε. Ο κ. Φρανσουά-Φιλίπ Σαμπάν, σε συνέντευξη που παραχώρησε, εκφράζει την άποψη ότι η υπόθεση της Eldorado Gold δε θα επηρεάσει την καλή εκτέλεση της εμπορικής συμφωνίας Καναδά – Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...