319
Η Τσέλσι Μάνινγκ στις σελίδες της Vogue | Annie Leibowitz/Vogue

«Ετσι είναι η ελευθερία»: Η Τσέλσι Μάνινγκ ποζάρει με κόκκινο μαγιό

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2017, 12:29
Η Τσέλσι Μάνινγκ στις σελίδες της Vogue
|Annie Leibowitz/Vogue

«Ετσι είναι η ελευθερία»: Η Τσέλσι Μάνινγκ ποζάρει με κόκκινο μαγιό

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2017, 12:29

Σε μια παραλία, με ένα κόκκινο μαγιό και με βλέμμα που κοιτά κατευθείαν την κάμερα φωτογραφίζεται η Τσέλσι Μάνινγκ για την αμερικανική έκδοση της Vogue.

Η Μάνινγκ, η οποία έφερε στο φως μέσα από το Wikileaks, έναν τεράστιο όγκο στρατιωτικών και διπλωματικών εγγράφων, φωτογραφίζεται για το τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού, το οποίο συμπίπτει με 125 χρόνια από την πρώτη έκδοσή του.

Πίσω από τον φακό, η διάσημη φωτογράφος Ανι Λίμποβιτς.

Σε ένα tweet του η Μάνινγκ λέει πως «φαντάζομαι ότι έτσι είναι η ελευθερία»

Στη συνέντευξη μιλά για τα παιδικά της χρόνια στην Οκλαχόμα, την σταδιακή συνειδητοποίηση της σεξουαλικότητάς της και το πώς αποφάσισε το 2007 να καταταχτεί στις ένοπλες δυνάμεις «για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα μέσα της». Μετατέθηκε στο Ιράκ, στο χρονικό σημείο κατά τον οποίο η εμπλοκή των ΗΠΑ ήταν η μεγαλύτερη, και υπηρέτησε σαν αναλυτής πληροφοριών.

Η Μάνινγκ -τότε ακόμη άνδρας στρατιώτης Μπράντλι Μάνινγκ- καταδικάστηκε σε στρατοδικείο το 2013 σε φυλάκιση 35 ετών για τη διαρροή εκατοντάδων χιλιάδων διπλωματικών εγγράφων και στρατιωτικού υλικού στο Wikileaks, τα οποία φώτισαν άγνωστες πτυχές του πολέμου στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Μία ημέρα μετά την καταδικαστική απόφαση ανακοίνωσε ότι είναι διεμφυλική. Στη συνέντευξη μιλά ακόμη για τα ψυχολογικά δύσκολα χρόνια της φυλακής και τις απόπειρες αυτοκτονίας που έκανε.

Στο τέλος του 2016, λίγο πριν λήξει η θητεία του Μπαράκ Ομπάμα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ της απένειμε χάρη. Αποφυλακίστηκε από στρατιωτική φυλακή στο Κάνσας στις 17 Μαΐου και από τότε ζει στη Νέα Υόρκη.

Όσο για τις αποκαλύψεις που έκανε, λέει ότι δεν μετανιώνει: «Οταν βλέπει κανένας την κυβέρνηση να κάνει σφάλματα -είτε αυτά είναι παράνομα ή ανήθικα- δεν υπάρχουν τα μέσα να κάνεις κάτι για αυτό. Τα κανονικά κανάλια δεν επαρκούν».

Αφήνει ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει κάποιο αξίωμα: «Σίγουρα δεν θα πω όχι και σίγουρα δεν θα πω ναι», λέει.

Όσο για ένα από τα πράγματα που τη εντυπωσίασαν μετά από δέκα χρόνια στον στρατό και στη φυλακή, είναι το πόσο χρόνο περνάμε όλοι πάνω από τα τηλέφωνά μας…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...