413
Η Μάγδα Φύσσα, ακούραστη, δίνει το παρών σε όλα τα δικαστήρια της Χρυσής Αυγής. Σε ένα από αυτά είχε δεχτεί και την χυδαία επίθεση από κάποιον χρυσαυγίτη | ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ/ Intime News

Επτά μήνες με αναστολή στον χρυσαυγίτη για το «πού είναι ο Παύλος σου τώρα;»

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2017, 13:09
Η Μάγδα Φύσσα, ακούραστη, δίνει το παρών σε όλα τα δικαστήρια της Χρυσής Αυγής. Σε ένα από αυτά είχε δεχτεί και την χυδαία επίθεση από κάποιον χρυσαυγίτη
|ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ/ Intime News

Επτά μήνες με αναστολή στον χρυσαυγίτη για το «πού είναι ο Παύλος σου τώρα;»

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2017, 13:09

Επτά μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή. Αυτή ήταν η ποινή που επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον χρυσαυγίτη που είχε φωνάξει «που είναι ο Παύλος σου τώρα;» απευθυνόμενος στη Μάγδα Φύσσα. Η συγκεκριμένη χυδαία φράση είχε ακουστεί κατά τη διάρκεια μιας διακοπής της περίφημης δίκης της Χρυσής Αυγής στις 14 του περασμένου Φεβρουαρίου.

Μετά το συγκεκριμένο περιστατικό, η οικογένεια του δολοφονημένου μουσικού είχε καταθέσει μήνυση. Ακολούθησε έρευνα, με φωτογραφικό υλικό και μαρτυρίες, η οποία κατάληξε στο πρόσωπο του συγκεκριμένου χρυσαυγίτη. Ετσι, αρκετούς μήνες μετά, το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική εισήγηση και κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο χρυσαυγίτη για τα αδικήματα της έργω και λόγω εξύβρισης και της προσβολής μνήμης νεκρού.

Η Μάγδα Φύσσα βρέθηκε για μια ακόμα φορά στο δικαστήριο όπου κατέθεσε για το περιστατικό λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο κατηγορούμενος με «χαιρέκακο ύφος» έδειχνε ευχαριστημένος «για το ότι είμαι σε αυτή τη θέση και ο γιος μου είναι εκεί που είναι». Η μητέρα του δολοφονημένου μουσικού πρόσθεσε πως οι χειρονομίες του κατηγορουμένου ήταν σεξουαλικού περιεχομένου και«χυδαίες».

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και η κατάθεση του αδελφού της Μάγδας Φύσσα που υποστήριξε πως ο κατηγορούμενος ήθελε να πληγώσει την αδελφή του, «να προσβάλει το παιδί». Τόνισε δε ότι σκοπός των χρυσαυγιτών «είναι να φύγει αυτή η μάνα από τη δίκη, γιατί τους ενοχλεί».

Ο θείος του Πάυλου, ανέφερε στην κατάθεσή του: «Καθώς εκδικαζόταν η υπόθεση, ήταν ένας μάρτυρας που ζήτησε να μπουν μέσα οι δικοί του άνθρωποι που δεν τους άφηνε η αστυνομία. Υπήρξε χλευασμός από την πλευρά της Χρυσής Αυγής και η πρόεδρος διέκοψε τη δίκη. Είχε δημιουργηθεί ένταση και φώναζαν “αίμα – τιμή – χρυσή αυγή”. Εμείς καθόμασταν στην μέση των καθισμάτων προς το κέντρο και άρχισαν να έρχονται προς εμάς με ύβρεις. Μείναμε στατικοί γιατί η επίθεση γινόταν με ανοχή της αστυνομίας.. Έρχονταν πάνω μας απειλητικά και αυτός άρχισε να βρίζει την αδελφή μου. Ήταν μέσα στο ακροατήριο. Συνεχώς λοιδορούμασταν από τον συγκεκριμένο»

Οσο για τον κατηγορούμενο, στην απολογία του αρνήθηκε ότι φώναξε την επίδικη φράση στη μητέρα του Παύλου Φύσσα και ισχυρίστηκε πως όταν προκλήθηκε ένταση στη δίκη, αυτός σηκώθηκε και αποχώρησε από την αίθουσα. Ζήτησε, μάλιστα, να κληθούν αστυνομικοί, αλλά και η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που δικάζει τη Χρυσή Αυγή για εγκληματική οργάνωση, για να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς του.

«Εχω πάει και άλλες μέρες στη δίκη. Δεν είχα καμία διαφορά. Δεν έχω ενοχλήσει ποτέ. Όταν άρχισαν οι χειρονομίες, φόρεσα το κασκόλ μου και ξεκίνησα να φεύγω» ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος.

Μάλιστα, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο κατηγορούμενος έσπευσε να επαναλάβει στους δημοσιογράφους ότι δεν χλεύασε κανέναν, για να συμπληρώσει πως «υπάρχει και δεύτερος βαθμός».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...