357
Τα κεντρικά γραφεία των New York Times στην Ογδοη Λεωφόρο, Νέα Υόρκη | Wikipedia

Επιχείρηση «διάσωσης» των NYT στο Παρίσι

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2016, 22:04
Τα κεντρικά γραφεία των New York Times στην Ογδοη Λεωφόρο, Νέα Υόρκη
|Wikipedia

Επιχείρηση «διάσωσης» των NYT στο Παρίσι

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2016, 22:04

Ερχεται η στιγμή που μία μεγάλη εφημερίδα – New York Times- πρέπει να λάβει γενναίες αποφάσεις. Να βρει έναν τρόπο να διασώσει την ιστορία της αγγλόφωνης εφημερίδας Paris Herald που τύπωσε για πρώτη φορά στο Παρίσι το 1887. Μετονομάστηκε σε Paris Herald Tribune το 1924 και μαζί με την International Herald Tribune πέρασαν στην ιδιοκτησία των New York Times το 2003. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά. Η αγορά στο Παρίσι, δεν είναι αυτή του Λονδίνου, της Νέας Υόρκης ή του Χονγκ Κονγκ. Αλλά παραμένει μία ζωτικής σημασίας αγορά για την αμερικανική εφημερίδα. Γι’ αυτό και η διεύθυνση της αποφάσισε να κάνει μία τελευταία, δραστική, προσπάθεια, να διατηρήσει τη διεθνή έκδοσή της και την παρουσία της στη γαλλική πρωτεύουσα.

Από τις 110 θέσεις εργασίας που απαρτίζουν την εκδοτική λειτουργία της εφημερίδας στην πόλη θα κοπούν οι 59. Από αυτές όμως, οι περισσότερες θα απορροφηθούν από τα γραφεία στο Λονδίνο, το Χονγκ Κονγκ και τη Νέα Υόρκη, και στο Παρίσι θα παραμείνουν οι θέσεις διαφήμισης, διοίκησης και το ξεχωριστό μικρό γραφείο των NYT. Είναι ένας τρόπος να διατηρηθούν τουλάχιστον μισές από τις θέσεις συντακτών που πρέπει να περικοπούν.

«Δεν το κάνουμε για να σώσουμε θέσεις εργασίας. Το κάνουμε για να διαφυλάξουμε την ευαισθησία που έχει επιδείξει η εφημερίδα για 130 χρόνια», δήλωσε στον Guardian πρόσωπο που βρίσκεται κοντά στις διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν της απόφασης.

Ευαισθησία; Ο Τζόναθαν Φριντ, πρώην εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Παρίσι, ο οποίος εγκατέλειψε τους NYT ύστερα από 32 χρόνια, έκανε λόγο για αιματοχυσία. «Κανένας δεν έχει την επιλογή να μετακομίσει στο Λονδίνο, απλώς του δίνεται η εντολή και το κάνει», δήλωσε ο ίδιος στη βρετανική εφημερίδα. Πρόσθεσε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν εμφανές ότι οι NYT δεν ήθελαν να εργάζονται πλέον στο Παρίσι. «Ανοιξαν το γραφείο στο Λονδίνο και είπαν ότι όποιος επιθυμεί μία καριέρα πρέπει να μετακομίσει εκεί», τόνισε.

Εκπρόσωπος της αμερικανικής εφημερίδας αρνήθηκε να σχολιάσει τις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στην «αιματοχυσία». Δήλωσε ότι «η πρόταση για την αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων στο Παρίσι έχει ως στόχο να διευκολύνει το γραφείο να διατηρήσει τον ρόλο του, την ώρα που η εταιρεία των New York Times θα ενισχύει τον αγώνα της να ανταποκριθεί σε διεθνή ψηφιακά και έντυπα κοινά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...