261
Αφορμή για την απόφαση η εμπλοκή της Σαουδικής Αραβίας στον πόλεμο της Υεμένης και την ανθρωπιστική καταστροφή στην πιο φτωχή χώρα της αραβικής χερσονήσου | Human Rights Watch

Επιτροπή Εξοπλιστικών: Ανακλήθηκε το «ναι» Καμμένου στη συμφωνία με τους Σαουδάραβες

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2017, 17:17
Αφορμή για την απόφαση η εμπλοκή της Σαουδικής Αραβίας στον πόλεμο της Υεμένης και την ανθρωπιστική καταστροφή στην πιο φτωχή χώρα της αραβικής χερσονήσου
|Human Rights Watch

Επιτροπή Εξοπλιστικών: Ανακλήθηκε το «ναι» Καμμένου στη συμφωνία με τους Σαουδάραβες

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2017, 17:17

Αναίρεσε, κατά πλειοψηφία, τη σύμφωνη γνώμη που είχε δώσει για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη που η κοινοβουλευτική επιτροπή αναιρεί τη θετική γνώμη της για συμφωνία που έχει περάσει από το ΚΥΣΕΑ.

Στην ανάκληση της σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής συμφώνησαν όλα τα κόμματα, πλην της ΝΔ, η οποία απείχε από αυτήν την ψηφοφορία, χαρακτηρίζοντάς την ως «προσχηματική».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, υποστήριξε ότι η σύμβαση για τα βλήματα εν τοις πράγμασι δεν υπάρχει, ενώ η συμφωνία για τις βόμβες δεν έχει καν υπογραφεί.

Μιλώντας με δημοσιογράφους ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τασούλας σχολίασε πως  «η επίκληση (των ψηφισμάτων) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» για την ανάκληση της σχετικής απόφασης της κοινοβουλευτικής επιτροπής, «είναι προσχηματική και γίνεται για να διευκολύνει τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Σήμερα η ΝΔ αρνήθηκε να συμμετάσχει στην ψηφοφορία υποκριτικά διότι δεν θέλει να καταδικάσει και να αναιρεθεί η απόφαση για πώληση όπλων στη Σ. Αραβία», αντέτεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και χαρακτήρισε «περίεργο που οι ευρωβουλευτές των κομμάτων μας ψήφιζαν στην Ευρωβουλή και οι βουλευτές δεν το λάμβαναν υπόψη στην ελληνική Βουλή».

Δεν έλειψαν πάντως και οι αιχμές του για την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό για το θέμα της συμφωνίας, καθώς όπως φέρεται να είπε, θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση πριν κλείσει μία τέτοιου είδους πώληση πυρομαχικών. «Για μας το θέμα πολιτικά έχει κλείσει. Ηταν ένα λάθος που εξέθεσε την χώρα ηθικοπολιτικά και το διορθώσαμε», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Νίκος Φίλης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...