219
Tις παραλείψεις και αστοχίες της ελληνικής κυβέρνησης στο προσφυγικό ανέδειξε κατά την ομιλία του στο ΕΚ ο έλληνας ευρωβουλευτής | twitter

Eπίθεση Νίκου Ανδρουλάκη στην κυβέρνηση για το Προσφυγικό

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2017, 16:46
Tις παραλείψεις και αστοχίες της ελληνικής κυβέρνησης στο προσφυγικό ανέδειξε κατά την ομιλία του στο ΕΚ ο έλληνας ευρωβουλευτής
|twitter

Eπίθεση Νίκου Ανδρουλάκη στην κυβέρνηση για το Προσφυγικό

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2017, 16:46

Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου για το Προσφυγικό, δύο ολόκληρα χρόνια από την κορύφωση της κρίσης, καταλόγισε στην κυβέρνηση ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση για την Κατάσταση της Ενωσης  (State of the Union Address) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Δύο χρόνια από την κορύφωση της προσφυγικής κρίσης, αναζητούμε συνολικό σχέδιο. Συμφωνίες όπως αυτές που έχουμε κάνει με την Τουρκία φαίνεται πως δεν λειτουργούν και είναι αδύνατον να εφαρμοστούν με χώρες όπως η Λιβύη», την ώρα που «σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 5.800 πρόσφυγες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο νησί της Λέσβου», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς και χαρακτήρισε την πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ, να απορρίψει την προσφυγή της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας «μήνυμα υπέρ της αλληλεγγύης».

Παραθέτοντας στοιχεία για τις νέες πιέσεις που δέχεται η χώρα, ο ελληνας ευρωβουλευτής σημείωσε πως μόλις 19.000 πρόσφυγες εκ των συνολικά 63.000 έχουν μετεγκατασταθεί από την Ελλάδα σε άλλο κράτος – μέλος, ενώ η κατάσταση μπορεί να γίνει εφιαλτική, καθώς ήδη ξεκίνησαν οι επιστροφές προς τη χώρα μας, βάσει του Κανονισμού Δουβλίνου.

«Η άτυπη συμφωνία του έλληνα υπουργού με τον γερμανό ομόλογό του, που περιορίζει τις οικογενειακές επανενώσεις προσφύγων στις 70 κάθε μήνα, αυξάνοντας το μαρτύριο για 2.700 πρόσφυγες, είναι νόμιμη -όπως μου απαντήσατε σε πρόσφατη γραπτή ερώτησή μου- είναι, όμως, ηθική;» ερωτά ο κ. Ανδρουλάκης την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...