381
|

Επίθεση με 30 μολότοφ σε κλούβα των ΜΑΤ – Παρέμβαση εισαγγελέα ζητούν οι αστυνομικοί

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2018, 12:35

Επίθεση με 30 μολότοφ σε κλούβα των ΜΑΤ – Παρέμβαση εισαγγελέα ζητούν οι αστυνομικοί

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2018, 12:35

Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησαν οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης μετά την άγρια επίθεση με «βροχή» από βόμβες μολότοφ που δέχτηκε λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ του Σαββάτου διμοιρία των ΜΑΤ έξω από το Φυσικό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Η επίθεση σημειώθηκε τη στιγμή που η στατική διμοιρία φύλαξης του τουρκικού προξενείου αποχωρούσε από το σημείο με το τέλος της βάρδιας. Μόλις η κλούβα των ΜΑΤ πέρασε το κτίριο του Φυσικού του ΑΠΘ επί της οδού Αγίου Δημητρίου τριάντα κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα κλείνοντας την κυκλοφορία. Η κλούβα των ΜΑΤ εγκλωβίστηκε ανάμεσα σε αρκετά ΙΧ και τότε μία δεύτερη ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε από το χώρο του πανεπιστημίου και έριξε περίπου τριάντα βόμβες μολότοφ εναντίον της κλούβας. Κανείς από τους αστυνομικούς δεν τραυματίστηκε.

Για περίπου μία ώρα η οδός Αγ. Δημητρίου παρέμεινε κλειστή στο ύψος του ΑΠΘ, ενώ χρειάστηκε να μεταβεί στο σημείο γερανοφόρο όχημα της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να απομακρύνει την κλούβα.

«Η διμοιρία δέχτηκε δολοφονική επίθεση. Ήθελαν να σκοτώσουν συναδέλφους. Η κλούβα δέχτηκε 30 μολότοφ. Πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας για αυτά που γίνονται μέσα στα πανεπιστήμια» δήλωσε αγανακτισμένος ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παδιώτης.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η Ενωση μιλά ανοικτά για ενέδρα και αφού τονίζει ότι η συγκεκριμένη διμοιρία που σταθμεύει έξω από το τουρκικό προξενείο, έχει γίνει επανειλημμένως στόχος επίθεσης, θέτει το ερώτημα «ως πότε το άσυλο θα καλύπτει εγκληματίες».

Είναι απορίας άξιο, σε ποιο ευνομούμενο κράτος οι εγκληματίες του ποινικού δικαίου απροκάλυπτα αποπειρώνται να αφαιρέσουν ζωές εργαζομένων και η αστυνομία να παραμένει αδρανής λόγω «ασύλου», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά και ζητείται να αλλάξει άμεσα ο επιχειρησιακός σχεδιασμός.

Από την ανακοίνωση των Αστυνομικών της Θεσσαλονίκης δεν λείπουν και οι αιχμές για «επιλεκτική ευαισθησία των αρμοδίων», που όπως επισημαίνεται,  αντιδρούν άμεσα σε κατ’ έγκληση πλημμεληματικά αδικήματα εναντίον πολιτικών, προχωρώντας χωρίς χρονοτριβές σε ταυτοποιήσεις προσώπων και συλλήψεις (σ.σ. εννοούν την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη) σε αντίθεση με ό,τι γίνεται με κακουργηματικές πράξεις όπως αυτή του Σαββάτου.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης δηλωνει τέλος ότι θα αναζητήσει ποινικές ευθύνες για την παράνομη ακινητοποίηση των ανδρών των ΜΑΤ στο σημείο (η οποία αντίκειται στα ΠΔ που προβλέπουν διαφορετική χρήση και διάθεση των διμοιριών), αλλά και για τις εντολές που -όπως καταγγέλλει- δόθηκαν μετά την επίθεση για την σύλληψη των δραστών.

Υπογραμμίζεται επίσης, ότι θα διερευνηθεί κατά πόσο ενημερώθηκε ο εισαγγελέας για το περιστατικό ή αν αντιμετωπίστηκε ως επίθεση ρουτίνας.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...