379
Φωτογραφία από την επιχείρηση στον Νέο Κόσμο | Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Επιθέσεις κατά την επίσκεψη Ερντογάν ίσως ετοίμαζαν οι εννέα Κούρδοι, λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2017, 10:00
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 28/11/2017, 10:45, 20:02
Φωτογραφία από την επιχείρηση στον Νέο Κόσμο
|Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Επιθέσεις κατά την επίσκεψη Ερντογάν ίσως ετοίμαζαν οι εννέα Κούρδοι, λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2017, 10:00
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 28/11/2017, 10:45, 20:02

Το ενδεχόμενο να συνδέονται οι εννέα Κούρδοι με την επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας στην Αθήνα στις 7 και 8 Δεκεμβρίου εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Πηγές της αστυνομίας χαρακτηρίζουν ως εξαιρετικά σοβαρή την υπόθεση της σύλληψης των συγκεκριμένων ατόμων που έγινε το πρωί με επιχειρήσεις σε τρία σπίτια στις περιοχές του Νέου Κόσμου και της Καλλιθέας.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να ετοίμαζαν τρομοκρατικές ενέργειες που να σχετίζονται με την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα. Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία (σχεδιαγράμματα, σημειώσεις κ.λπ) που να το αποδεικνύουν. Ωστόσο, οι έρευνες συνεχίζονται.

Επιπλέον, στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν μέχρι στιγμής μόνο εκρηκτικά και ένα πιστόλι και όχι βαρύς οπλισμός. Για τον λόγο αυτό εγείρονται υποψίες ότι ίσως να ετοίμαζαν επιθέσεις με εκρηκτικά.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ., ενημέρωσε ότι για τα εννέα άτομα που προσήχθησαν σήμερα το πρωί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σχηματίζεται σχετική δικογραφία.

Επίσης, σε βάρος ενός εκ των ατόμων εκκρεμεί ενεργό εθνικό ένταλμα σύλληψης για υπόθεση, που είχε διαδραματιστεί τον Ιούλιο του 2013, στις Οινούσσες Χίου και μεταξύ των αντικειμένων που έχουν κατασχεθεί μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο των ερευνών, περιλαμβάνεται και πιστόλι CZ .

Το χρονικό της σύλληψης

Ερευνα σε τρία διαμερίσματα στο Παγκράτι και τον Νέο Κόσμο έκανε νωρίς το πρωί της Τρίτης η Αντιτρομοκρατική που προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε εννέα προσαγωγές και σε κατάσχεση υπολογιστών και άλλου υλικού.

Η υπόθεση δεν αφορά εγχώρια τρομοκρατία, ούτε τζιχαντιστές, διευκρινίζεται από την ΕΛΑΣ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι προήχθησαν εννέα Τούρκοι κουρδικής καταγωγής, τρεις από κάθε διαμέρισμα. Πρόκειται για οκτώ άνδρες και μία γυναίκα που δεν αντιστάθηκαν.

Το ΑΠΕ αναφέρει ότι ένας από τους προσαχθέντες καταζητείτο για παρόμοια υπόθεση Τούρκων που είχαν συλληφθεί στην Ελλάδα.

Οκτώ εμπλεκόμενοι στην υπόθεση εντοπίστηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έπειτα από πληροφορίες για ύποπτες κινήσεις στην περιοχή και ύστερα από έρευνα, συγκεντρώθηκαν τα απαραίτητα στοιχεία που οδήγησαν στη επιχείρηση.

Βρέθηκαν USB, εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και υπολογιστές που θα σταλούν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Ακόμη εντοπίστηκαν ρολόγια, καλώδια και μια άγνωστης ταυτότητας ύλη που ήταν συσκευασμένη σε βάζα. Δεν είναι για την ώρα σαφές αν είναι εκρηκτική ύλη.

Ο ΣΚΑΪ αναφέρει ότι η επιχείρηση σχετίζεται με υποθέσεις εξωτερικής τρομοκρατίας και με παλιά υπόθεση σε νησί του Αιγαίου.

Για την υπόθεση θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...