378
O πρώην υπουργός δήλωσε επισήμως παρών για την επόμενη εκλογική μάχη | ΙΝΤΙΜΕnews

Ο Ρουσόπουλος δηλώνει ότι επιστρέφει στην ενεργό πολιτική – η ΝΔ τι λέει;

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2017, 13:59
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/10/2017, 15:40
O πρώην υπουργός δήλωσε επισήμως παρών για την επόμενη εκλογική μάχη
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ο Ρουσόπουλος δηλώνει ότι επιστρέφει στην ενεργό πολιτική – η ΝΔ τι λέει;

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2017, 13:59
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/10/2017, 15:40

Την πρόθεσή του να επιστρέψει στον στίβο της ενεργού πολιτικής γνωστοποίησε ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Οπως διευκρίνισε στην εκπομπή των Χρήστου Κούτρα και Γιάννη Ντσούνου, αν και δεν έχει ακόμα μιλήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί στις εκλογικές λίστες της Νέας Δημοκρατίας, βούληση και επιθυμία του είναι να κατέλθει ως υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

«Το ενδιαφέρον μου για την πολιτική υφίσταται και είναι η πρώτη φορά που το σκέφτομαι σοβαρά. Θα έχω μια ευκαιρία να συζητήσω με τον αρχηγό του κόμματος», ανέφερε ο πρώην υπουργός,  δηλώνοντας διαθέσιμος να συνδράμει στην προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να αναλάβει ξανά τα ηνία της χώρας. Ξεκαθάρισε πάντως ότι η επιστροφή του θα αποφασιστεί από τα αρμόδια όργανα της ΝΔ, όπως ορίζει η διαδικασία.

Σε μια πρώτη αντίδραση από την Πειραιώς καλωσόρισαν το ενδιαφέρον του κ. Ρουσόπουλου. «Είναι ευχάριστο που παλαιά και νέα στελέχη της ΝΔ θέλουν να συνδράμουν στον αγώνα για την πολιτική αλλαγή στη χώρα», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ρουσόπουλος, ο οποίος προς το παρόν έχει επιστρέψει στη δημοσιογραφία και αρθρογραφεί τακτικά στην «Ελευθερία του Τύπου», χαρακτήρισε τη θέση του κ. Μητσοτάκη για μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις ως τη «μόνη ρεαλιστική πρόταση για να οδηγηθούμε στην ανάπτυξη», ενώ επαίνεσε τον πρόεδρο της ΝΔ για τις αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο του, όπως για παράδειγμα με την τοποθέτηση της Μαρίας Σπυράκη στη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος. «Θεωρώ», είπε, «πως οι αλλαγές αυτές θα ενισχύσουν τη Νέα Δημοκρατία. Σημαντικότερες όμως είναι οι θέσεις του κόμματος».

«Τελείωσε ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης»

Ο κ. Ρουσόπουλος αποκάλεσε διχασμένο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ και εκτίμησε ότι έχει τελειώσει ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης. Παρομοίωσε δε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αυτοκίνητο που του έχουν τελειώσει τα καύσιμα.

«Θα τους κατηγορούσα περισσότερο για τις αυταπάτες παρά για τα ψέματα που είπαν στον κόσμο», είπε, γιατί «η επανάληψη ενός ψέματος μπορεί και να πείσει, αλλά μέχρι ένα σημείο…»

Κατηγόρησε τέλος την κυβέρνηση για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης μέσω των τελευταίων νομοθετικών πρωτοβουλιών, όπως τον νόμο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη που αναμένεται να έρθει προσεχώς στη Βουλή: «Η κυβέρνηση προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα. Με σημαντικά θέματα μεν, αλλά τα χρησιμοποιεί ως επικοινωνιακά τεχνάσματα για να κερδίσει χρόνο και να στρέψει αλλού την προσοχή», σημείωσε στη συνέντευξή του ο κ. Ρουσόπουλος.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...