159
Ο τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ | Scanpix Denmark/Bax Lindhardt/via REUTERS

Τούρκος υπ. Δικαιοσύνης σε Κοντονή: Η Ελλάδα είναι τόπος συγκέντρωσης εγκληματιών

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2018, 13:59
Ο τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ
|Scanpix Denmark/Bax Lindhardt/via REUTERS

Τούρκος υπ. Δικαιοσύνης σε Κοντονή: Η Ελλάδα είναι τόπος συγκέντρωσης εγκληματιών

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2018, 13:59

«Τόπος συγκέντρωσης εγκληματιών» χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ σε επιστολή στον έλληνα ομόλογό του σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Ολα αυτά, στον απόηχο της απόφασης του ΣτΕ με την οποία αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους ο ένας εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη.

Στην επιστολή του, ο τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης υποστηρίζει ότι τα δύο χρόνια μετά το πραξικόπημα τα κορυφαία στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης (σ.σ. αναφέρεται στην οργάνωση FETO του Φετουλάχ Γκιουλέν) έχουν συλληφθεί στην Ελλάδα ή έχουν περάσει παράνομα στην Ελλάδα ή έχουν προσπαθήσει να περάσουν στην Ελλάδα καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι αυτό καθιστά την Ελλάδα, «τόπο συγκέντρωσης εγκληματιών».

Ο κ. Γκιουλ ζητά επίσης την απέλαση των «τρομοκρατών» στην Τουρκία γράφοντας προς τον Σταύρο Κοντονή ότι «αναμένω να λάβετε πρωτοβουλίες απέλασης των τρομοκρατών που δεν θα πρέπει να προστατεύονται πουθενά στον κόσμο».

«Πιστεύω ότι κανείς από τους δύο μας δεν θέλει αυτό να μείνει ανοιχτή πληγή ανάμεσα στους λαούς μας» καταλήγει ο τούρκος υπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...