196
Στη φωτογραφία διακρίνονται, από αριστερά προς τα δεξιά, η Μαρίλη Μέξη, η Αννα Διαμαντοπούλου, η Lim Hyewon και υπεύθυνοι του KIST | todiktio.eu

Επίσκεψη της Αννας Διαμαντοπούλου στο μεγαλύτερο ερευνητικό ινστιτούτο της Κορέας

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2018, 17:54
Στη φωτογραφία διακρίνονται, από αριστερά προς τα δεξιά, η Μαρίλη Μέξη, η Αννα Διαμαντοπούλου, η Lim Hyewon και υπεύθυνοι του KIST
|todiktio.eu

Επίσκεψη της Αννας Διαμαντοπούλου στο μεγαλύτερο ερευνητικό ινστιτούτο της Κορέας

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2018, 17:54

Αντιπροσωπία του ΔΙΚΤΥΟΥ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αποτελούμενη από την πρόεδρο Άννα Διαμαντοπούλου και τη διευθύντρια Μαρίλη Μέξη, επισκέφτηκε το Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κορέας (Korea Institute of Science and Technology – KIST), το μεγαλύτερο τεχνολογικό ερευνητικό ίδρυμα της χώρας και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.

Η πρόεδρος και η διευθύντρια του ΔΙΚΤΥΟΥ συμμετείχαν σε σύσκεψη με στελέχη του KIST με επικεφαλής τη διευθύντρια διεθνών σχέσεων, Lim Hyewon. Αξίζει να σημειωθεί πως η αντιπροσωπία του ΔΙΚΤΥΟΥ είναι η πρώτη ελληνική παρουσία στο Ινστιτούτο από την ίδρυσή του.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι δυνατότητες διασύνδεσης και επικοινωνίας των ερευνητικών χώρων των δύο χωρών.

Το KIST, κατά τα 52 έτη λειτουργίας του, αποτελεί την ερευνητική ατμομηχανή της χώρας που έχει συμβάλει σημαντικά στο κορεατικό οικονομικό θαύμα.

Σήμερα, με 2.600 ερευνητές, αποτελεί ηγετικό παράγοντα για την πρωτοπορία της Κορέας στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση και την εφαρμογή υψηλής τεχνολογίας στην παραγωγή της και στις εξαγωγές.

Οι επικεφαλής του ΔΙΚΤΥΟΥ βρίσκονται στη Νότια Κορέα έπειτα από πρόσκληση του ΟΗΕ για συμμετοχή τους σε συνέδριο του Οργανισμού για τις νέες παγκόσμιες προκλήσεις στην εργασία και την παραγωγή.

Στο πλαίσιο της παρουσίας τους έχει προγραμματιστεί σειρά συναντήσεων με φορείς και ιδρύματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...