528
O Πρωθυπουργός σε μια χαρακτηριστική -χαρούμενη- πόζα κατά την επίσκεψή του στο Impact Hub στου Ψυρρή | INTIMENEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σήμερα ο Τσίπρας επισκέφθηκε το Impact Hub – τι είναι αυτό;

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2017, 12:40
O Πρωθυπουργός σε μια χαρακτηριστική -χαρούμενη- πόζα κατά την επίσκεψή του στο Impact Hub στου Ψυρρή
|INTIMENEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σήμερα ο Τσίπρας επισκέφθηκε το Impact Hub – τι είναι αυτό;

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2017, 12:40

Την Τρίτη επισκέφτηκε την «Παπαστράτος». Την Τετάρτη μίλησε για το Δημόσιο στο Μπενάκη και -τι έκπληξη!- υποσχέθηκε προσλήψεις για τους νέους. Τρίτος σταθμός της περιοδείας του 43χρονου Αλέξη Τσίπρα στον κόσμο των ελληνικών επιχειρήσεων και της εργασίας, το δίκτυο του Impact hub Athens, στου Ψυρρή, όπου επιχειρήσεις και επαγγελματίες εργάζονται για το σχεδιασμό και την υλοποίηση πρότυπων business models με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευαν η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εφη Αχτσιόγλου, ο υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλο, και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου.

236416
Οι υπουργοί της πρωθυπουργικής συνοδείας κοιτούν με… ενδιαφέρον το χώρο στου Ψυρρή (INTIMEnews)

Δεν είναι ξεκάθαρο τι θα σκέφτηκαν οι νεαροί επιχειρηματίες όταν αντίκρισαν την κυρία Αχτσιόγλου (την πολιτική προϊστάμενο του ΕΦΚΑ), αλλά κατά το ρεπορτάζ ο Πρωθυπουργός συνομίλησε σε χαλαρό κλίμα και για αρκετή ώρα με εκπροσώπους κοινωνικών επιχειρήσεων που εργάζονται στον χώρο του Ψυρρή. Οι νεαροί επιχειρηματίες ουσιαστικά νοικιάζουν μέρος των εγκαταστάσεων και τον αξιοποιούν ως έδρα για την εργασία τους. Το αποτέλεσμα είναι να διαμορφώνεται ένας επιχειρηματικός κόμβος από πολλούς νέους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται ο καθένας σε διαφορετικά πεδία.

236439
Σε χαλαρό κλίμα οι επαφές του Πρωθυπουργού με τους νέους επιχειρηματίες

Οι συνομιλητές του κ. Τσίπρα τού ανέλυσαν σε ποιον τομέα δραστηριοποιείται ο καθένας εξ αυτών (κοινωνική οικονομία, στήριξη ευπαθών ομάδων, διαχείριση μεταναστευτικών ροών κ.α.) και πώς ο χώρος αυτός τους προσφέρει τη δυνατότητα να βρουν πιθανές συνέργειες με άλλους νέους ανθρώπους που προωθούν τις κοινωνικές επιχειρήσεις τους.

Η ατάκα της ημέρας

Ανάμεσα στις γνωριμίες που έκανε ο Πρωθυπουργός με τους νεαρούς επιχειρηματίες, μία κοπέλα τού σύστησε έναν φίλο της από τη Βρετανία. Οι δυο τους μετά από επτά χρόνια στο εξωτερικό, αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

«Ο Αλεξ είναι από την Αγγλία και μαθαίνει ελληνικά», είπε στον κ. Τσίπρα η κοπέλα.

«Α, είσαι Αγγλος δηλαδή», του είπε ο Πρωθυπουργός.

«Ναι, τώρα μένω στην Αθήνα. Μου αρέσει η Ελλάδα», απάντησε ο Αλεξ -όπως ήταν το όνομα του- για να έρθει στη συνέχεια η ατάκα της ημέρας από τον Πρωθυπουργό:

«Αν τα πας καλά στη εκμάθηση των ελληνικών μπορείς να γίνει και υπουργός Οικονομικών».

Στην αρχή της επίσκεψής του στο Impact hub Athens, ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους της δομής για το πώς ξεκίνησε το εγχείρημα αυτό. Ακολούθησε  σύσκεψη-συζήτηση με εκπροσώπους επιχειρήσεων που αναπτύσσονται στους τομείς της κοινωνικής οικονομίας, της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας -πολλές εκ των οποίων απασχολούν στις δομές τους προσωπικό που προέρχεται και από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

236420
Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη-συζήτηση (INTIMEnews)

Σε ανάρτησή του με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο Impact Hub, o Πρωθυπουργός χαιρετίζει την επιχειρηματικότητα που -όπως υπογραμμίζει- στοχεύει στην κοινωνική ανταποδοτικότητα και τη συνεργασία, και όχι αποκλειστικά στο κέρδος.

Το παγκόσμιο δίκτυο που έχει δημιουργηθεί χάρη στη σύνδεση των 50 Impact Hubs σε διάφορες πόλεις του κόσμου, αλλά και αυτών που δημιουργούνται με τον καιρό, στηρίζεται στο μότο «think globally, act locally». Πρόκειται για ένα συνδυασμό εργαστηρίου καινοτομίας, θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων και αυτόνομης κοινότητας, που προσφέρει στα μέλη του ένα μοναδικό οικοσύστημα, γεμάτο πόρους, έμπνευση, και ευκαιρίες συνεργασίας, με ανεξάντλητες δυνατότητες σύνδεσης και ανάπτυξης της δουλειάς τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...