351
Ο 52χρονος Τόνι Γουόλτερ, κάτοικος του Λονδίνου, έδωσε τέλος στη ζωή του λίγες ώρες μετά την επίθεση στο Μάντσεστερ | The Sun

Επέζησε στην επίθεση του Λονδίνου το 2005, έζησε το Μάντσεστερ, αυτοκτόνησε

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2017, 19:05
Ο 52χρονος Τόνι Γουόλτερ, κάτοικος του Λονδίνου, έδωσε τέλος στη ζωή του λίγες ώρες μετά την επίθεση στο Μάντσεστερ | The Sun

Επέζησε στην επίθεση του Λονδίνου το 2005, έζησε το Μάντσεστερ, αυτοκτόνησε

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2017, 19:05

Ακριβώς μετά την επίθεση που σημειώθηκε έξω από το Γουέστμινστερ, τον περασμένο Μάρτιο, ο 52χρονος Τόνι Γουόλτερ ζήτησε μερικές μέρες άδεια από τον προϊστάμενό του. Δεν βρισκόταν στη γέφυρα έξω από το κοινοβούλιο τη στιγμή της επίθεσης, αλλά μόνο και μόνο η είδηση -και η εικόνα- ότι ένας άνδρας επιτέθηκε πρώτα με αυτοκίνητο και ύστερα με μαχαίρι κατά περαστικών στον δρόμο τού θύμισε την 7η Ιουλίου, του 2005.

Εκείνη τη μέρα βρισκόταν στο βαγόνι του συρμού όπου σημειώθηκε μία από τις τέσσερις εκρήξεις, στο Λονδίνο, δηλαδή μόλις λίγα μέτρα μακριά από το σημείο όπου βρισκόταν ο βομβιστής αυτοκτονίας, Μοχάμεντ Σιντίκ Χαν. Ο δράστης ανατινάχθηκε αφού αναχώρησε το τρένο από τον σταθμό Edgware Road, σκοτώνοντας έξι άτομα και τον εαυτό του. Ο Γουόλτερ τραυματίστηκε από θραύσματα αλλά επέζησε.

Είχε δει μπροστά του έναν άνδρα να κείται νεκρός στο πάτωμα και μία τεράστια τρύπα στο πίσω μέρος του συρμού. Θυμόταν ότι ο οδηγός τον οδήγησε μαζί με άλλους επιβάτες προς το κενό για να δραπετεύσουν. «Αισθανόμουν σαν να παθαίνω ηλεκτροπληξία από τα πόδια μου προς τα πάνω», είχε πει σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2011.

Το ίδιο συναίσθημα αναβίωσε όταν έγινε η επίθεση έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο, στις 22 Μαρτίου. «Ελειψε από τη δουλειά (σε δικηγορικό γραφείο στο Λονδίνο) λέγοντας ότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί τις τραυματικές μνήμες από την 7η του Ιουλίου 2005», σχολίασε (ανώνυμος) γνωστός του στη βρετανική εφημερίδα Sun.

Τελικά επέστρεψε στο γραφείο, αλλά έμοιαζε «απόμακρος», «μελαγχολικός», σύμφωνα με παρατηρήσεις συναδέλφων που είχαν ανησυχήσει για την κατάστασή του.

Υστερα συνέβη το Μάντσεστερ. Ενας άνδρας, 23 ετών, ανατινάχθηκε στο τέλος μίας συναυλίας όπου είχαν συγκεντρωθεί κυρίως παιδιά, έφηβοι και οι γονείς τους. Σκοτώθηκαν 22 άτομα. Τραυματίστηκαν πάνω από 100. Ο Γουόλτερ εξαφανίστηκε. Λίγες ώρες μετά την επίθεση, τον αναζήτησαν συνάδελφοί του τρέμοντας για τα χειρότερα. Ειδοποίησαν τις Αρχές, που, τελικά, βρήκαν τον 52χρονο νεκρό στο διαμέρισμά του.

«Δεν μπορούσε να ζήσει σε έναν κόσμο όπου συνεχίζονται οι τρομοκρατικές επιθέσεις», σχολίασε φίλος του στην εφημερίδα. Είπε ότι ο Γουόλτερ είναι το 23ο θύμα της επίθεσης στο Μάντσεστερ. Ή το πρόσωπο που υπενθυμίζει στη βρετανική κυβέρνηση ότι δεκάδες «Γουόλτερ» θα κληθούν να διαχειριστούν αυτές τις μνήμες την υπόλοιπη ζωή τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...