219
Βρέθηκε, έπειτα από δέκα χρόνια περιπλάνησης | lifelinehellas

Επέστρεψε στην οικογένειά της – Αγνοείτο για δέκα χρόνια

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2017, 22:30
Βρέθηκε, έπειτα από δέκα χρόνια περιπλάνησης | lifelinehellas

Επέστρεψε στην οικογένειά της – Αγνοείτο για δέκα χρόνια

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2017, 22:30

Από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη και -αισίως- ξανά στην Κρήτη, στην αγκαλιά της οικογένειάς της βρέθηκε μια 62χρονη γυναίκα, η Μαρία Χερσονιτάκη, που είχε βρεθεί περιπλανώμενη στις 26/03/2017.

Σύμφωνα με το lifelinehellas.gr η 62χρονη βρέθηκε στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», όπου και νοσηλεύθηκε.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του νοσοκομείου και το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα κατέβαλαν προσπάθειες να εντοπισθεί το οικογενειακό περιβάλλον της, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς η ηλικιωμένη δήλωνε μόνο το μικρό της όνομα και δεν ήταν σε θέση να δώσει άλλα στοιχεία.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Εθελοντικού Οργανισμού ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ ενημερώθηκε για το περιστατικό και της ζητήθηκε η συνδρομή για τον χειρισμό του. Αμεσα τέθηκε σε λειτουργία ο μηχανισμός του SILVER ALERT για ηλικιωμένους αγνώστων στοιχείων.

Η ηλικιωμένη παρέμεινε στο «Παπανικολάου» ενώ, ταυτόχρονα, οι εθελοντές του SILVER ALERT ερευνούσαν με βάση τα στοιχεία που είχαν και τις μαρτυρίες πολιτών που έφταναν στη Γραμμή SOS 1065, για το οικογενειακό της περιβάλλον. Οπως προέκυψε, η ηλικιωμένη αναζητείτο από την οικογένειά της από το 2007, οπότε και είχε χαθεί!

Οι συγγενείς της εντοπίσθηκαν και, μετά τις τυπικές διαδικασίες, η κυρία Μαρία επέστρεψε, έπειτα από 10 ολόκληρα χρόνια περιπλάνησης και αναζήτησης από τους οικείους της. Στο μεταξύ, δεν έχουν έρθει στο φως λεπτομέρειες ούτε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες είχε εξαφανισθεί, αλλά ούτε για το πού βρισκόταν επί δέκα ολόκληρα χρόνια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...