504
Η Μισέλ Ομπάμα και η υπέροχη ενέργειά της στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος τον περασμένο Ιούλιο | Alex Wong/Getty Images/Ideal Image

Η Μισέλ Ομπάμα εξηγεί γιατί δεν θέλει να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2017, 14:23
Η Μισέλ Ομπάμα και η υπέροχη ενέργειά της στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος τον περασμένο Ιούλιο
|Alex Wong/Getty Images/Ideal Image

Η Μισέλ Ομπάμα εξηγεί γιατί δεν θέλει να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2017, 14:23

Η Μισέλ Ομπάμα επιστρέφει από τις διακοπές της με τον Μπαράκ Ομπάμα και φυσικά το πρώτο πράγμα που τη ρωτάνε όλοι είναι αν, μήπως, κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων που ταξίδευε σε τροπικά νησιά για να αποβάλει οκτώ χρόνια ζωής ως Πρώτη Κυρία, άλλαξε γνώμη. Αν τώρα πια σκέφτεται να διεκδικήσει σε κάποια φάση η ίδια την προεδρία των ΗΠΑ.

Δεν θα το κάνει ποτέ, διασαφήνισε η ίδια, γιατί «δεν θα ζητούσε ποτέ από τις δύο κόρες της να περάσουν ξανά το ίδιο».

Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ παραχώρησε την πρώτη της ομιλία αφού εγκατέλειψε τον Λευκό Οίκο τον περασμένο Ιανουάριο, στο Ορλάντο. Εμφανίστηκε στο συνέδριο των Αμερικανικών Ινστιτούτων Αρχιτεκτονικής το βράδυ της Πέμπτης -οι κάμερες απαγορεύονταν.

Η Μισέλ Ομπάμα διευκρίνισε ότι δεν χρειάζεται να είναι Πρώτη Κυρία, υποψήφια πρόεδρος ή πρόεδρος των ΗΠΑ για να συνεχίσει να βοηθά τη χώρα της. Μπορεί να το κάνει ως ιδιώτης, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας -όσο γίνεται αυτό, καθώς οι ρεπόρτερ τη λατρεύουν.

Μάλιστα τώρα πια ίσως μπορεί να βοηθήσει ακόμη περισσότερο. «Τώρα δεν θα έχουμε το βάρος του πολιτικού φορτίου», είπε η ίδια. «Ελπίζω τώρα να μπορώ να ακουστώ περισσότερο. Πολλοί δεν άκουγαν όσα έλεγα, για την παιδική παχυσαρκία ή για γυναικεία ζητήματα υγείας, γιατί πολύ απλά πίστευαν ότι είμαι ο διάβολος. Υπάρχουν πολλοί στους οποίους δεν αρέσουμε, δεν τους αρέσω, δεν θέλουν να κατέβω για πρόεδρος. Το σέβομαι. Αλλά μπορώ να κάνω πράγματα για να βοηθήσω τον κόσμο».

twir
Τοιχογραφία μίας «αιγύπτιας» Μισέλ Ομπάμα σε κτίριο του Σικάγο, κοντά στο σπίτι όπου μεγάλωσε (Twitter)

Πάντως, φάνηκε ανακουφισμένη που άφησε πίσω της τη ζωή στον Λευκό Οίκο. «Πολλοί νόμιζαν ότι ήμουν ο διάβολος», είπε χαρακτηριστικά. «Είναι καλό να βγαίνεις απ’ το σπίτι. Μέχρι τώρα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Είναι καλό να μην έχεις το βάρος του κόσμου στους ώμους σου». 

Για πρώτη φορά από τότε που έφυγε από τον Λευκό Οίκο παραχωρώντας τη θέση της στη Μελάνια Τραμπ, η Μισέλ Ομπάμα αποκάλυψε τις μικρές αλλά υπέροχες λεπτομέρειες που έχουν αλλάξει τώρα πια στη ζωή της. «Οι φίλοι μου εκπλήσσονται που τώρα πια εγώ ανοίγω την πόρτα!», είπε. Ακόμη και οι σκύλοι τους, ο Μπο και η Σάνι, προσαρμόζονται. Για παράδειγμα δεν είχαν συνηθίσει στον ήχο του κουδουνιού, καθώς ο Λευκός Οίκος δεν είχε.

Και επιτέλους οι κόρες της, Σάσα και Μάλια, μπορούν να ανοίξουν τα παράθυρα του σπιτιού, κάτι που βέβαια δεν μπορούσαν να κάνουν στον Λευκό Οίκο. Μάλιστα οι ίδιες ήθελαν πάντα να ανοίγουν ένα συγκεκριμένο παράθυρο, αυτό που βρισκόταν στο υπνοδωμάτιό της, και είχε θέα την ανοιχτή προς το κοινό πλευρά του Λευκού Οίκου. Τους άρεσε να ακούν τις διαδηλώσεις -το έβρισκαν καθησυχαστικό!

Βέβαια, τα μέλη της οικογένειας Ομπάμα δεν έφυγαν και χοροπηδώντας από το σπίτι όπου πέρασαν οκτώ χρόνια -για τη Μισέλ είναι η πιο σταθερή κατοικία που είχε μέχρι σήμερα. Η ίδια περιέγραψε την ημέρα της αποχώρησης ως πικρόχολη. Οι κόρες της δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους και βγήκαν από την πίσω πόρτα. Και η ίδια κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια. «Δεν ήθελα να είμαι δακρυσμένη μπροστά στον νέο πρόεδρο», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...