174
Το δικινητήριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-2 Buckeye | Υοutube - Πολεμική Αεροπορία

Επεσε εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας – σώοι οι πιλότοι [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2018, 12:45
Το δικινητήριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-2 Buckeye
|Υοutube - Πολεμική Αεροπορία

Επεσε εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας – σώοι οι πιλότοι [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2018, 12:45

Εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ2 της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε λίγα λεπτά μετά το μεσημέρι, λίγο έξω από την Καλαμάτα. Σώοι και καλά στην υγεία τους οι δύο χειριστές, κατάφεραν να το εγκαταλείψουν έγκαιρα και περισυνελλέγησαν από ελικόπτερο. Μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας και από εκεί στο ΓΝΑ με C-130, προκειμένου να υποβληθούν σε προληπτικές εξετάσεις.

Οι χειριστές υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος που ανήκει στην 363 Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, λόγω μηχανικής βλάβης.

Το αμερικανικής κατασκευής Τ-2 Buckeye, είναι δικινητήριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος με το οποίο ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί της ΠΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έχει ως εξής:

Την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 12:00, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης πλήρωμα αεροσκάφους Τ-2 της 120ΠΕΑ/363ΜΕΑ, εγκατέλειψε επιτυχώς λόγω μηχανικής βλάβης, ενώ βρισκόταν 2 ναυτικά μίλια νότια από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Στις 12:04, ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας περισυνέλεξε τους Ιπταμένους, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους και τους μετέφερε στη Μονάδα.

Συγκροτήθηκε Αρμόδια Επιτροπή, η οποία διεξάγει έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...