485
O Δημήτρης Παπαδημητρίου κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Οικονομίας | Nikos Libertas / SOOC

Επενδύσεις «εντός ευρώ» και «Φλόριντα της ΕΕ» υποσχέθηκε ο Παπαδημητρίου

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2016, 10:40
O Δημήτρης Παπαδημητρίου κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Οικονομίας
|Nikos Libertas / SOOC

Επενδύσεις «εντός ευρώ» και «Φλόριντα της ΕΕ» υποσχέθηκε ο Παπαδημητρίου

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2016, 10:40

Μηνύματα στους υποψήφιους επενδυτές στην Ελλάδα είχαν οι πρώτες δηλώσεις του νέου υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον Γιώργο Σταθάκη.

Ο νέος υπουργός υπογράμμισε ότι οι επενδύσεις είναι κορυφαίος στόχος, ότι η κυβέρνηση είναι φιλική και ανοιχτή στις επενδύσεις και ότι «στα πλαίσια του ευρώ». Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο κατά την προσέλευσή του στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία είχε αποστασιοποιηθεί από παλιότερες δηλώσεις του για το ενδεχόμενο διπλού νομίσματος, λέγοντας «όχι βέβαια, η κυβέρνηση έχει πει ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα».

Και ξανά τη Δευτέρα κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου ο κ. Παπαδημητρίου έσπευσε να αποκηρύξει τα περί παράλληλου νομίσματος το οποίο υποστήριζε στο πρόσφατο παρελθόν. «Αυτή η λύση παραλλήλου νομίσματος δεν υπάρχει, η κυβέρνηση το έχει κάνει γνωστό αυτό» είπε για να συμπληρώσει χαρακτηριστικά: «Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν ακαδημαϊκός… Μερικά πράγματα ίσως να ήταν και λάθος».

«Στις ΗΠΑ από όπου προέρχομαι μετά από μακρόχρονη παραμονή, τα investments είναι μια από τις σημαντικότερες λέξεις γιατί οι επενδύσεις είναι η ατμομηχανή της οικονομίας. Θα ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις πάντοτε στα πλαίσια του ευρώ και με σεβασμό στους ευρωπαϊκούς θεσμούς» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Το μήνυμα προς τους επενδυτές είναι ότι η βεβαιότητα ότι «η κυβέρνηση διάκειται φιλικά προς τους επενδυτές και είναι ανοιχτή στο επενδυτικό κοινό», όπως είπε ο κ. Παπαδημητρίου.

Σχετικά με τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας, ανέφερε ότι «προσφέρει τη σταθερότητα της νομισματικής πολιτικής λόγω ΕΚΤ, την πολλαπλάσια διαπραγματευτική ισχύ σε τρίτες χώρες, την ασφάλεια των δημοκρατικών ευρωπαϊκών θεσμών».

«Πολλοί πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει η Φλόριντα της Ευρώπης» είπε και προσέθεσε ότι αυτό είναι εφικτό.

«Σηκώνουμε τα μανίκια από σήμερα και αρχίζουμε σκληρή δουλειά. Η δίκαιη ανάπτυξη της χώρας δεν μπορεί παρά να αποτελέσει έναν κοινό σκοπό» κατέληξε ο κ. Παπαδημητρίου, που έπλεξε και το εγκώμιο του κ. Σταθάκη, ο οποίος «έχει βάλει τα στέρεα θεμέλια πάνω στα οποία θα ενισχύσουμε τις προσπάθειες των δύο δύσκολων τελευταίων ετών».

Ακόμη, ευχαρίστησε τους επίσης υφυπουργούς «Τζάκρη εντ Χαρίτση» (με το αγγλικό «and»)! Η Θεοδώρα Τζάκρη φεύγει. Ο Αλέξανδρος Χαρίτσης παραμένει.

Από την πλευρά του ο κ. Σταθάκης, αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, επισήμανε ότι «στον ενάμιση αυτό χρόνο θεσμοθετήσαμε μια σειρά από σημαντικά εργαλεία για τη χρηματοδότηση της εθνικής οικονομίας και τη θεσμική αναβάθμιση του υπουργείου». Αναφέρθηκε ειδικά στον αναπτυξιακό νόμο, στο νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις, στις βελτιώσεις στα χρηματοδοτικά εργαλεία και τη στενή συνεργασία με τις ευρωπαϊκές αναπτυξιακές τράπεζες

«Εύχομαι η νέα ηγεσία να ανανεώσει την πολιτική του υπουργείου και να λύσει πιο αποτελεσματικά θέματα διοικητικής λειτουργίας του υπουργείου» κατέληξε ο κ. Σταθάκης.

img_60741478508991
Ο Στέργιος Πιτσιόρλας παραλαμβάνει το υφυπουργείο Οικονομίας από την Θεοδώρα Τζάκρη που διακρίνεται δεξιά (SOOC)

Από την πλευρά του, ο νέος υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας είπε: «Από την επιτυχία του συγκεκριμένου υπουργείου θα αρχίσει ο ελληνικός λαός να ανακουφίζεται από την πίεση που έχει υποστεί όλα αυτά τα χρόνια. Στις πλάτες μας πέφτει το βάρος για να στρίψει η πορεία της χώρας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...