434
Σε θέσεις «μάχης» συνδικαλιστές και Αστυνομία | kozan.gr

Επεισόδια στην Κοζάνη μεταξύ συνδικαλιστών και ΜΑΤ πριν από την ομιλία Τσίπρα [Βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2017, 23:07
Σε θέσεις «μάχης» συνδικαλιστές και Αστυνομία
|kozan.gr

Επεισόδια στην Κοζάνη μεταξύ συνδικαλιστών και ΜΑΤ πριν από την ομιλία Τσίπρα [Βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2017, 23:07

Ενταση επικράτησε το απόγευμα της Τετάρτης μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων έξω από το Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη, πριν από την ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να προσεγγίσουν και τον χώρο του συνεδρίου, αλλά τους εμπόδισαν οι αστυνομικοί, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν «μάχες» ανάμεσά τους.

Λίγο νωρίτερα, συνδικαλιστικές οργανώσεις εμφανίστηκαν κουβαλώντας ένα φέρετρο έξω από το Εκθεσιακό Κέντρο, εκφράζοντας έτσι τη διαμαρτυρία τους για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ.

Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί επιχείρησαν να προσαγάγουν έναν διαδηλωτή, ωστόσο -την ώρα που τον οδηγούσαν στο περιπολικό- εκείνος διέφυγε, μπαίνοντας στην αυλή σπιτιού.

Μετά τις διαβουλεύσεις με τους αστυνομικούς, τελικά οι αξιωματικοί αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερο τον άνδρα, του οποίου όμως συγκράτησαν τα στοιχεία και στον οποίον αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες.

Σύμφωνα με τo kozan.gr, τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΗ «Σπάρτακος», προχώρησαν σε αυτή την κίνηση για να υποστηρίξουν ότι «παρουσία του Πρωθυπουργού «θάβεται» σήμερα η ΔΕΗ, η περιοχή και κάθε αναπτυξιακή προοπτική».

Ν.Δ.: Ο κ. Τσίπρας εισπράττει τα επίχειρα της αναξιόπιστης πολιτικής του

«Ο κ. Τσίπρας εισπράττει τα επίχειρα της αναξιόπιστης πολιτικής του», σημείωσε σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, αναφερόμενη στην ένταση η οποία σημειώθηκε στην Κοζάνη μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, στο περιθώριο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού.

«Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, όπως και όλοι οι πολίτες, ζητούν αξιοπιστία από τον πολιτικό κόσμο. Γι’ αυτό όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε τις μονάδες της ΔΕΗ στο Αμύνταιο έγινε δεκτός με σεβασμό και είχε ουσιαστικό διάλογο μαζί τους για τα προβλήματα και τις λύσεις που προτείνει», σχολίασε η ΝΔ.

«Αυτό ίσχυσε και όταν οι απόψεις τους ήταν διαφορετικές. Αντιθέτως, ο  κ. Τσίπρας που έχει εξαπατήσει την κοινωνία με ψέματα, δεν γίνεται πλέον αποδεκτός ως συνομιλητής. Απομονώνεται από τους πολίτες και αντιδρά με αυταρχισμό. Εισπράττει τα επίχειρα της αναξιόπιστης πολιτικής του», πρόσθεσε η Πειραιώς.

kozani.12.7.2ΚΚΕ: Απαράδεκτη επίθεση των ΜΑΤ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο «την απαράδεκτη επίθεση των ΜΑΤ στην Κοζάνη, κατά της συγκέντρωσης εργατικών σωματείων και φορέων της περιοχής, με συνέπειες τον τραυματισμό αρκετών διαδηλωτών και την προσαγωγή ενός».

Οπως αναφέρει σχόλιο του κόμματος, «οι εργαζόμενοι της Κοζάνης, τα σωματεία και οι ενώσεις τους, καλούσαν σε συγκέντρωση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, την ώρα που πραγματοποιούταν συνέδριο για τη λεγόμενη «παραγωγική ανασυγκρότηση» της περιοχής και της χώρας, όπως έχουν κάθε δικαίωμα κι όχι μόνο τους απαγορεύτηκε η προσέγγιση του χώρου του συνεδρίου, αλλά δέχθηκαν και την απρόκλητη επίθεση της Αστυνομίας».

«Οι εργαζόμενοι, ο λαός, οφείλουν να συνεχίσουν και να δυναμώσουν τους αγώνες τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου, καθώς και στον αυταρχισμό και την καταστολή που τη συνοδεύουν» καταλήγει το ΚΚΕ στο σχόλιό του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...