217
Απαιτούνται ενέργειες για την έγκυρη πρόληψη περιστατικών από το παιχνίδι αυτοκτονίας | youtube

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την «Μπλε Φάλαινα»

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2017, 18:59
Απαιτούνται ενέργειες για την έγκυρη πρόληψη περιστατικών από το παιχνίδι αυτοκτονίας
|youtube

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την «Μπλε Φάλαινα»

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2017, 18:59

Μετά τα πρώτα παρολίγον θύματα στη χώρα μας της «Μπλε Φάλαινας», που έχει οδηγήσει σε αυτοκτονία δεκάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο, κινητοποιήθηκε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ετσι, εντολή στους Εισαγγελείς Πρωτοδικών και στους Εισαγγελείς Ανηλίκων της χώρας -να προβούν άμεσα σε ενέργειες για την έγκυρη πρόληψη περιστατικών από το εισαγόμενο στη χώρα μας παιχνίδι αυτοκτονίας «Μπλε Φάλαινα»- έδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός παρήγγειλε ακόμη στους συναδέλφους της να προβούν σε έγκυρη ενημέρωση των ανηλίκων για την επικινδυνότητα του χαρακτήρα της «Μπλε Φάλαινας» ως φαινόμενο, το οποίο μπορεί να επιφέρει από τραυματισμούς έως και τον θάνατο.

Οπου έχουν καταγγελθεί περιστατικά εμφάνισης της «Μπλε Φάλαινας», οι κατά τόπους εισαγγελικές αρχές διεξάγουν ήδη έρευνα με τη συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ και θα σχηματιστούν οι σχετικές δικογραφίες.

Ο εμπνευστής της «Μπλε Φάλαινας» -που έχει αφαιρέσει τη ζωή σε, σχεδόν, 20 έφηβες, ηλικίας 15-16 ετών- έχει εντοπιστεί από τις ρωσικές αρχές. Πρόκειται για τον 21χρονο Φίλιπ Μπουντέικιν, ο οποίος είναι προφυλακισμένος στις φυλακές της Αγίας Πετρούπολης περιμένοντας να δικαστεί. Ο «πατέρας» της «Μπλε Φάλαινας» ισχυρίζεται ότι το διαδικτυακό παιχνίδι του καθαρίζει την κοινωνία από «βιολογικά απόβλητα» και σύμφωνα με την κατάθεσή του τα νεαρά κορίτσια που αυτοκτόνησαν στο πλαίσιο του παιχνιδιού «ήθελαν να το κάνουν» και ο ίδιος δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...