285
Φωτογραφία Αρχείου από τις φυλακές Κορυδαλλού | IntimeNews

Φυλακές Κορυδαλλού: Εκτονώθηκε μετά από πέντε ώρες η ένταση

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2018, 11:13
Φωτογραφία Αρχείου από τις φυλακές Κορυδαλλού
|IntimeNews

Φυλακές Κορυδαλλού: Εκτονώθηκε μετά από πέντε ώρες η ένταση

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2018, 11:13

Εντονη αναταραχή επικράτησε το πρωί του Σαββάτου στις φυλακές Κορυδαλλού. Αφορμή, η μεταγωγή του απεργού πείνας Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου από άνδρες των ΕΚΑΜ. Οι κρατούμενοι του σωφρονιστικού καταστήματος αντέδρασαν έντονα όταν κατάλαβαν τι συμβαίνει, και άρχισαν να προκαλούν ζημιές σε πόρτες, να ανοίγουν κελιά και να θέτουν υπό τον έλεγχό τους μέρος της φυλακής.

Δημοσιεύματα μάλιστα ανέφεραν ότι οι κρατούμενοι είχαν δώσει προθεσμία ως τις 12μμ για να έρθει κάποιος από το υπουργείο, υποστηρίζοντας ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι είχαν αποχωρήσει. Τελικά, στις φυλακές έφτασε εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου να μετάσχει στις διαπραγματεύσεις με τους κρατούμενους και η κατάσταση εκτονώθηκε. Παράλληλα, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης όλα τα κλειδιά των θυρών των φυλακών βρίσκονταν στα χέρια των σωφρονιστικών υπαλλήλων και όχι των κρατουμένων.

Όπως σημειώθηκε και σε ανάρτηση σε γνωστό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι ενέργειες σημειώθηκαν στην πρώτη, τη δεύτερη και πιθανότατα την τρίτη πτέρυγα.

«Είναι η δεύτερη φορά σε ένα μήνα που γίνεται εισβολή ΕΚΑΜ και απαγωγή κρατουμένου από την Α’ πτέρυγα Κορυδαλλού. Κι όλα αυτά με το φόντο της αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ των δικαιωμάτων» ανέφεραν οι κρατούμενοι κάνοντας λόγο για «εξέγερση» στις φυλακές.

Σε φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου μάλιστα, φαίνονταν κάποια κλειδιά αλλά και ένας ασύρματος που βρίσκεται στα χέρια των κρατουμένων.

871cc0e3c3271f840ec34baabd44c5da

Εν τω μεταξύ, την απόφαση τους να κρατήσουν ανοιχτό τις μεσημεριανές ώρες και το προαύλιο των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού ως διαμαρτυρία για τη μεταγωγή Γιαγτζόγλου είχε ανακοινώσει μεταξύ άλλων και ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Πρόκειται για ανακοίνωση την οποία συνυπογράφει ο Κουφοντίνας, (ο οποίος κρατείται στις γυναικείες φυλακές) που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, και υπογράφεται ως «ανακοίνωση πολιτικών κρατουμένων υπογείου».

«Συμπαραστεκόμαστε στη διαμαρτυρία των κρατουμένων στις ανδρικές φυλακές. Ο αυταρχισμός του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν θα περάσει!» ανέφεραν μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...