232
Η στιγμή κατά την οποία σπάνε τα ρολά του υπουργείου | SOOC / Aris Oikonomou

Ενταση σε συγκέντρωση ΑμεΑ στο υπουργείο Υγείας

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2017, 22:42
Η στιγμή κατά την οποία σπάνε τα ρολά του υπουργείου
|SOOC / Aris Oikonomou

Ενταση σε συγκέντρωση ΑμεΑ στο υπουργείο Υγείας

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2017, 22:42

Από επεισόδια και κατάληψη του κτιρίου του υπουργείου Υγείας συνοδεύτηκε συγκέντρωση ΑμεΑ, γονέων ΑμεΑ και εργαζομένων στην ειδική αγωγή, το βράδυ της Πέμπτης.

Οι συγκεντρωμένοι ζητούσαν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου, η οποία όμως απουσίαζε.

Οταν κατέβηκαν τα ρολά της εισόδου του κτιρίου, οι διαδηλωτές αντέδρασαν, τα παραβίασαν και στη συνέχεια μπήκαν στην είσοδο.

Προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη, ζητώντας συγκεκριμένη δέσμευση για άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να καταβληθούν άμεσα τα οφειλόμενα προς τους γονείς για να μπορέσουν τα παιδιά τους να συνεχίσουν τις θεραπείες τους.

Δείτε εικόνας από το SOOC (Aris Oikonomou)

Βασικό τους σύνθημα, «Δώστε λεφτά για Πρόνοια – Υγεία και όχι παροχές για την πλουτοκρατία».

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Star ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Καλλιθέας είχε τραυματιστεί και, όπως είπε, ήθελε να μεταβεί στο νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής αναφέρει, ανάμεσα στα υπόλοιπα: «Κόβουν θεραπείες από τα παιδιά με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις. Δεν μπορούμε να δεχτούμε τον 21ο αιώνα με τέτοια γιγάντια ανάπτυξη της επιστήμης τα παιδιά μας, οι άνθρωποί μας να κινδυνεύουν να μείνουν βαριά ανάπηροι ή να κινδυνεύει η ζωή τους επειδή εμείς δεν μπορούμε να πληρώνουμε στο εμπορευματοποιημένο σύστημα υγείας, πρόνοιας, ειδικής αγωγής. Όταν, πριν από 40 και 50 χρόνια αυτά σε κάποιες χώρες ήταν εξασφαλισμένα και δωρεάν με υψηλή ποιότητα για το σύνολο των παιδιών, για το σύνολο των λαών, γιατί τα κράτη τους είχαν άλλο σύστημα και άλλες προτεραιότητες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...