275
|

Ενοπλη επίθεση με θύματα σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2017, 22:49

Ενοπλη επίθεση με θύματα σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2017, 22:49

Ενοπλη επίθεση βρισκόταν σε εξέλιξη -το βράδυ της Παρασκευής, ώρα Ελλάδας- στο νοσοκομείο Lebanon στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης.

Αρχικά η Αστυνομία έκανε λόγο για αρκετά θύματα, χωρίς να δίνει ακριβή απολογισμό ή να διευκρινίζει εάν πρόκειται για νεκρούς ή τραυματίες.

Σύμφωνα με το ABC, που επικαλέστηκε επίσημες πηγές της Αστυνομίας, υπήρχαν αρκετοί τραυματίες και τουλάχιστον 3 νεκροί. Σύμφωνα με το Reuters, δύο άνθρωποι είχαν δεχθεί πυρά.

Το BBC από την πλευρά του μεταδίδει πληροφορίες μόνο για αρκετούς τραυματίες. Οι πρώτες πληροφορίες του έκαναν λόγο για 5-6 ενδεχομένως και περισσότερους τραυματίες.

Πληροφορίες από τους NY Times αναφέρουν ότι τα 3 θύματα είναι γιατροί. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο δράστης είναι ψηλός, αδύνατος και φορά μπλε πουκάμισο με ιατρική ρόμπα.

Πληροφορίες από τοπικά μέσα ανέφεραν ότι η Αστυνομία είναι βέβαιη ότι ο δράστης είναι πρώην υπάλληλος του νοσοκομείου. Οι ίδιες πηγές μιλούσαν για «έναν έγχρωμο άνδρα ο οποίος φορά ιατρική ρόμπα και περιφέρεται με ένα αυτόματο όπλο στους ορόφους του νοσοκομείου».

Σύμφωνα με ανεπίσημο λογαριασμό των ρεπουμπλικανών του Τενεσί ο δράστης έχει αναγνωριστεί από την Αστυνομία ως ο Dr. Χένρι Μπέλο.

Τα περισσότερα αμερικανικά ΜΜΕ μετέδιδαν πως επρόκειτο για πράξη εκδίκησης και σημείωναν πως ο δράστης πυροβόλησε τα άτομα τα οποία πίστευε πως ευθύνονταν για την απόλυσή του.

Η New York Daily ισχυρίζεται ότι υπήρχαν ίχνη αίματος που ξεκινούσαν από τον δεύτερο και έφταναν ως τον 8ο όροφο.

Γιατροί, νοσοκόμοι και ασθενείς κλειδώθηκαν σε διάφορα δωμάτια του 16ου και 17ου ορόφου για να προστατευτούν.

Η Αστυνομία της Νέας Υόρκης κάλεσε τους πολίτες να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Στο σημείο έσπευσαν, επίσης, δυνάμεις της Πυροσβεστικής και πυροτεχνουργοί.

Το νοσοκομείο βρισκόταν σε κατάσταση συναγερμού και είχε «κλειδώσει».

Για το περιστατικό είχε ενημερωθεί και ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...