450
Σε επιφυλακή οι αρχές ασφαλείας στη Γαλλία | REUTERS/Jean-Paul Pelissier

Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας σε ολόκληρη τη Γαλλία

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2017, 22:22
Σε επιφυλακή οι αρχές ασφαλείας στη Γαλλία
|REUTERS/Jean-Paul Pelissier

Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας σε ολόκληρη τη Γαλλία

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2017, 22:22

Η μητέρα του μικρού κοριτσιού Σάφι Ρούσος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, ενώ δεν γνωρίζει ότι η 8χρονη κορούλα της χάθηκε για πάντα.

Καρέ-καρέ εξετάζουν βίντεο κλειστού κυκλώματος από το Manchester Arena οι βρετανικές αρχές, υλικό στο οποίο εμφανίζεται ο μακελάρης Σαλάμ Αμπέντι. Νωρίτερα, «Οχι» στον φόβο και την τρομοκρατία είπαν χιλιάδες Βρετανοί που συγκεντρώθηκαν στο Μάντσεστερ για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της χτεσινής τρομοκρατικής επίθεσης.

Eνας άνδρας συνελήφθη κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας, που διοργανώθηκε στο Μπέρμιγχαμ, για να τιμήσουν τη μνήμη των νεκρών στην τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ. Σύμφωνα με την Aστυνομία, ο άνδρας είχε μαζί του ένα μαχαίρι και ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ.

Oταν συνελήφθη και ενώ οι αστυνομικοί του είχαν φορέσει χειροπέδες, ο άνδρας φώναζε μόλις λίγα μέτρα από το σημείο όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 1.000 άτομα στην πλατεία Βικτώρια για να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης. Ο άνδρας απομακρύνθηκε ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας φώναζε από μακριά, πριν καν πλησιάσει στο σημείο της αγρυπνίας.

Η Aστυνομία ωστόσο, αναγκάστηκε να σταματήσει την αγρυπνία και να εκκενώσει την πλατεία προληπτικά.

Μήνυμα αλληλεγγύης προς τον βρετανικό λαό έστειλε μέσω twitter ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. «Οι καρδιές μας είναι με όσους σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στο Μάντσεστερ. Οι Αμερικανοί θα στέκονται πάντα πλάι στον βρετανικό λαό», έγραψε ο κ. Ομπάμα.

Οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες την Τετάρτη στα δημόσια κτίρια στη Γαλλία, ως «φόρος τιμής στη μνήμη των θυμάτων» της επίθεσης όπου έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον 22 άνθρωποι στο Μάντσεστερ της Βρετανίας, έγινε γνωστό την Τρίτη από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και διανεμήθηκε από το Ματινιόν, ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ γνωστοποιεί αυτήν την απόφαση που ελήφθη «έπειτα από αίτημα του προέδρου της Δημοκρατίας» Εμανουέλ Μακρόν.

Ο επικεφαλής του γαλλικού Κράτους, ο οποίος διατύπωσε τον «φόβο» και τη «θλίψη» του μετά την επίθεση, μετέβη νωρίτερα το απόγευμα στη βρετανική πρεσβεία όπου υπέγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων.

Τα φώτα στον Πύργο του Αϊφελ και τον Πύργο Μονπαρνάς δεν θα άναβαν την Τρίτη σε μια συμβολική ενέργεια, φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης, ανακοίνωσε η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό και το γραφείο Τύπου του Πύργου Μονπαρνάς.

Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας

Οι γαλλικές αρχές έδωσαν εξάλλου εντολή να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια των αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, μετά την επίθεση αυτοκτονίας στη Βρετανία.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράρ Κολόμπ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έδωσε εντολές στους διοργανωτές αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Γαλλία να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας μετά την επίθεση στο Μάντσεστερ.

Ο αστυνομικός διευθυντής του Παρισιού, Μισέλ Ντελπουές, ανέφερε από την πλευρά του ότι διέταξε να αναπτυχθούν επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις κοντά σε θέατρα, ειδικά κατά την έναρξη και τη λήξη των εκδηλώσεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...