188
|

Ενας νεκρός από την εποχική γρίπη – Απαραίτητος ο εμβολιασμός

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2017, 12:30

Ενας νεκρός από την εποχική γρίπη – Απαραίτητος ο εμβολιασμός

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2017, 12:30

Την ανάγκη να εμβολιαστούν όλοι για την εποχική γρίπη και όχι μόνο οι ομάδες υψηλού κινδύνου, υπογραμμίζει ο διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Κολλάρας, την ώρα που ήδη πέντε ασθενείς νοσηλεύθηκαν σε μονάδα εντατικής θεραπείας, εκ των οποίων ένας κατέληξε.

«Όλα αυτά τα βαριά κρούσματα που μπήκαν στην μονάδα εντατικής θεραπείας λόγω γρίπης, ήταν άνθρωποι οι οποίοι δεν είχαν εμβολιαστεί. Είναι ξεκάθαρο. Είναι το εμβόλιο αυτό το οποίο μας προφυλάσσει, ιδίως από τις βαριές περιπτώσεις γρίπης», σημείωσε ο κ. Κολλάρας σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM».

Αν και όπως είπε, ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει μικρός, καλό είναι το εμβόλιο να το κάνουν όλοι, γιατί το ποσοστό εμβολιασμού στην Ελλάδα είναι μικρό.

Εκτός από το εμβόλιο, άλλα μέτρα προστασίας είναι να αποφεύγεται στο μέτρο του δυνατού η επαφή με αρρώστους, ενώ όσοι νοσούν θα πρέπει να μένουν σπίτι. Ο  διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ συνέστησε ακόμη όποιος βήχει, να βάζει μπροστά του το μανίκι και όχι την παλάμη του, ώστε μετά να μην μεταφέρει τα σταγονίδια σε όλες τις επιφάνειες, καθώς επίσης να γίνεται καλός αερισμός των χώρων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...