636
Π. Δημητσάνης, Σ. Φωκάς, Ν. Κατσαλής, Κ. Ζίγκλερ, Ο. Χριστοφόρου, Χ. Θεοδωράκης, Μ. Σαντοριναίος, Σ. Μπάκος | ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΑΕ

Βραβεύοντας τους θρύλους του ελληνικού ιπποδρόμου

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2016, 16:33
Π. Δημητσάνης, Σ. Φωκάς, Ν. Κατσαλής, Κ. Ζίγκλερ, Ο. Χριστοφόρου, Χ. Θεοδωράκης, Μ. Σαντοριναίος, Σ. Μπάκος
|ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΑΕ

Βραβεύοντας τους θρύλους του ελληνικού ιπποδρόμου

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2016, 16:33

Οι διάδρομοι είχαν γεμίσει με κόσμο από νωρίς. Στα πηγαδάκια άκουγες διηγήσεις και διχογνωμίες για τον «στρατηγό» και κάποιον με ένστικτο αλάνθαστο. Ακουγες για μεγάλες νίκες σε αξέχαστα ντέρμπι και μοναδικές στιγμές από περασμένες δεκαετίες. Οι κάμερες είχαν αρχίσει να «γράφουν» ενώ οι γονείς κρατούσαν τα παιδιά τους από το χέρι και τα οδηγούσαν στις άνετες καρέκλες που είχαν τοποθετηθεί η μία δίπλα στην άλλη.

Ο χώρος; Το επιβλητικό κτίριο στις εγκαταστάσεις του ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο. Εκεί η εταιρεία Ιπποδρομίες ΑΕ τίμησε τις δόξες του αθλήματος ενώ ανακοίνωσε νέες πρωτοβουλίες για το μέλλον της ιππασίας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο αντιπρόεδρος της ΟΠΑΠ ΑΕ, Σπύρος Φωκάς που μίλησε για το έργο της εταιρείας από την στιγμή που ανέλαβε τις ελληνικές ιπποδρομίες. «Δίνουμε μεγάλη έμφαση στις υποδομές. Η εικόνα βελτίωσης είναι εμφανής. Τον Αύγουστο θα πραγματοποιηθεί μία σημαντική συντήρηση του αγωνιστικού χώρου, οι τόποι φιλοξενίας αναβαθμίζονται και ο σχεδιασμός είναι σε πλήρη εξέλιξη».

29-6-2016 - Ιππόδρομος - Γενική φωτογραφία εκδήλωσης
Μία γενική εικόνα της εκδήλωσης

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη ενώ όλοι περίμεναν τη στιγμή της βράβευσης των μεγάλων ελλήνων αναβατών του παρελθόντος και όχι μόνο. Η αρχή έγινε με έναν αναβάτη που κυριάρχησε στις κούρσες τις δεκαετίες ’60 και ’70. Ενα μικρό βίντεο μας σύστησε τον «στρατηγό» ή αλλιώς τον Βαγγέλη Κεράτσα. Ο κ. Κεράτσας παρέλαβε χαμογελαστός το βραβείο του μαζί με ένα σκίτσο που απεικόνιζε τον ίδιο (όπως συνέβη και με τους υπόλοιπους βραβευθέντες). Ανεβαίνοντας στο βήμα ευχήθηκε καλή τύχη στην προσπάθεια του ΟΠΑΠ να αναβαθμίσει τις ελληνικές ιπποδρομίες ενώ τόνισε πως «η σημερινή εκδήλωση ήταν κάτι σπάνιο και ελπίζω τέτοιες εκδηλώσεις να συνεχιστούν».

Επόμενος αναβάτης που βραβεύτηκε ήταν ο Μαρίνος Σαντοριναίος. Εμφανίστηκε στα τέλη τις δεκαετίας του 60’ ενώ μετράει συνολικά 7.500 αναβάσεις. Το κοινό δεν σταματούσε να χειροκροτά τον αναβάτη που μετρά χιλιάδες νίκες. Ο κ. Σαντοριναίος παρέλαβε το βραβείο μαζί με την κόρη του από τον β΄ αντιπρόεδρο της Ιπποδρομίες ΑΕ Οδυσσέα Χριστοφόρου και δεσμεύτηκε πως ο ίδιος αλλά και όλοι οι παλαίμαχοι θα βρίσκονται δίπλα στον ιππόδρομο.

29-6-2016 - Ιππόδρομος - Μ. Σαντοριναίος, Αναβάτης - Ο. Χριστοφόρου, Β' Αντιπροέδρος Ιπποδρομίες ΑΕ
O Μ. Σαντοριναίος παραλαμβάνει το βραβείο από τον Οδ. Χριστοφόρου, Β’ Αντιπρόεδρο της εταιρείας Ιπποδρομίες

Σειρά είχε η βράβευση του Θανάση Σωτηρόπουλου, ενός ταπεινού αναβάτη με αλάνθαστο ένστικτο που πρωταγωνίστησε από τις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Ο Παναγιώτης Δημητσάνης ήταν ο τέταρτος αναβάτης που παρέλαβε βραβείο από τον Πρόεδρο της Φιλίππου Ενώσεως Γιώργο Βαρδινογιάννη. Ο πολυνίκης της ιπποδρομίας που κυριαρχεί ακόμα και σήμερα δήλωσε: «Ελπίζω να συνεχίσω να καβαλάω και να μεγαλώσω τις επιτυχίες μου και οι επόμενοι να καταφέρουν να ξεπεράσουν τα δικά μου κατορθώματα».

Κάποια στιγμή ένας άντρας σηκώθηκε από την καρέκλα του και άρχισε να μιλά δυνατά. «Να γίνει και μία κούρσα για τους παλαίμαχους, να θυμηθούμε τα παλιά». Οι εκπρόσωποι του ΟΠΑΠ χαμογέλασαν μαζί με τους παλαίμαχους. «Αυτό δεν είναι και τόσο κακή ιδέα», είπαν.

Τον λόγο στην εκδήλωση πήρε και ο πρόεδρος της ΟΠΑΠ ΑΕ, Καμίλ Ζίγκλερ που μιλώντας στα ελληνικά ανακοίνωσε την ίδρυση του ταμείου αρωγής αναβατών με αναπηρία από τα έσοδα των ιπποδρομιών. Μέσα σε χειροκροτήματα καλωσόρισε στο βήμα τους αθλητές με κινητικά προβλήματα που τίμησαν τις ελληνικές ιπποδρομίες.

29-6-2016 - Ιππόδρομος Σ. Μπάκος, Αναβάτης - K. Ζίγκλερ, Πρόεδρος ΟΠΑΠ
O Σ. Μπάκος, βραβεύεται από τον Πρόεδρο του ΟΠΑΠ, Kαμίλ Ζίγκλερ

Ο Παναγιώτης Λιάκος, αναβάτης με αναπηρία παρέλαβε το βραβείο του μέσω αντιπροσώπου ενώ ίσως στην πιο ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς, ο Σταμάτης Μπάκος, ένας μεγάλος αναβάτης με κινητικά προβλήματα, παρέλαβε το δικό του βραβείο και έδειξε συγκινημένος.

Τα πηγαδάκια συνεχίστηκαν στους διαδρόμους και μετά το τέλος της εκδήλωσης. Σύσσωμη η ιπποδρομιακή κοινότητα αλλά και πλήθος φιλίππων κουβέντιασαν για το αγαπημένο τους άθλημα, θυμήθηκαν τα παλιά και έδωσαν το δικό τους ραντεβού σε κάποια μελλοντική μεγάλη ιπποδρομία.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...