358
Οι παράλληλες σπουδές εφοδιάζουν τους φοιτητές με ικανότητες για την ευκολότερη ένταξή τους στην αγορά εργασίας |

Παράλληλες σπουδές στο Deree

Avatar Advertorial 7 Αυγούστου 2017, 08:00
Οι παράλληλες σπουδές εφοδιάζουν τους φοιτητές με ικανότητες για την ευκολότερη ένταξή τους στην αγορά εργασίας
|

Παράλληλες σπουδές στο Deree

Avatar Advertorial 7 Αυγούστου 2017, 08:00

Αυτή την ανάγκη για επιπλέον εκπαίδευση και μεγαλύτερη κατάρτιση των φοιτητών των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων έρχεται να καλύψει το Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, προσφέροντας παράλληλες σπουδές είτε για ένα ακόμη πλήρες πτυχίο, είτε για μία υποειδίκευση (minor). Έτσι μαζί με ένα δεύτερο πτυχίο ή ειδικότητα, ο φοιτητής θα μπορεί να δώσει περισσότερη αξία στην εκπαίδευση του, να αποκτήσει διεθνή ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία, να καταλάβει πώς λειτουργεί το διεθνές περιβάλλον και εντέλει να εφοδιαστεί καλύτερα για τη ζωή μετά την αποφοίτηση. Έτσι ο φοιτητής αποκτά πρόσβαση σε διεθνείς επαγγελματικές ευκαιρίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αφού μπορεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα study abroad ή πρακτικής άσκησης σε κορυφαίες εταιρείες.

IMG_7599-2
Ενα ευρύ πρόγραμμα υποτροφιών και οικονομικής στήριξης προσφέρει βοήθεια στο 90% των αιτούντων

Προς διευκόλυνση των φοιτητών το Deree έχει αναπτύξει κάποιες χρήσιμες λύσεις όπως το ελαστικό ωράριο μαθημάτων και η δυνατότητα μεταφοράς ακαδημαϊκών μονάδων από το δημόσιο πανεπιστήμιο στο Deree, πράγμα που κατ’ επέκταση σημαίνει αναγνώριση μαθημάτων και άρα μείωση της διάρκειας φοίτησής του στον ξενόγλωσσο φορέα. Όσο για το κόστος, βρίσκεται σε ισχύ ένα ευρύ πρόγραμμα υποτροφιών και οικονομικής στήριξης, που προσφέρει βοήθεια στο 90% των αιτούντων.

Με το πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών, ένας φοιτητής της Νομικής ή των Πολυτεχνικών Σχολών για παράδειγμα, έχει την δυνατότητα να σπουδάσει παράλληλα Marketing, Ψυχολογία ή οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα επιθυμεί στο Deree πράγμα που θα του επιτρέψει τόσο να εντρυφήσει και στα δύο εκπαιδευτικά συστήματα (ελληνικό και αμερικανικό) όσο και να εφοδιαστεί με ικανότητες για την ευκολότερη ένταξή του στην αγορά εργασίας τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

IMG_0215
Το Deree έχει αναπτύξει κάποιες χρήσιμες λύσεις όπως το ελαστικό ωράριο μαθημάτων και την δυνατότητα μεταφοράς ακαδημαϊκών μονάδων από το δημόσιο πανεπιστήμιο προς διευκόλυνση των φοιτητών του

Τέλος, οι αριστούχοι φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων μπορούν να διεκδικήσουν τις υποτροφίες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το πρόγραμμα των υποτροφιών έχει ξεκινήσει από το 2014 και επιτρέπει σε αριστούχους φοιτητές ΑΕΙ να ακολουθήσουν μια υποειδίκευση στο Deree και να δώσουν πρόσθετη αξία στο ελληνικό πτυχίο και στη μελλοντική εργασία τους εν γένει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...