624
O λάγνος πρεσβευτής, ο Νικολάς Μαδούρο και ο Αλέξης Τσίπρας | CreativeProtagon

Ο πρεσβευτής ζητούσε -ημίγυμνος- να του κάνουν μασάζ

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2016, 22:19
O λάγνος πρεσβευτής, ο Νικολάς Μαδούρο και ο Αλέξης Τσίπρας
|CreativeProtagon

Ο πρεσβευτής ζητούσε -ημίγυμνος- να του κάνουν μασάζ

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2016, 22:19

Ανατριχίλα και αποτροπιασμό προκαλούν οι μαρτυρίες των γυναικών που έπεσαν θύματα βάναυσης σεξουαλικής παρενόχλησης από τον πρώην πρεσβευτή της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Φρανκλίν Ραμόν Γκονσάλες.

«Ηρθε κι έπιασε τα οπίσθιά μου», ανέφερε μια υπάλληλος στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA το βράδυ της Τετάρτης, περιγράφοντας πώς κατάφερε να γλιτώσει από τον βιασμό, ενώ η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» διαθέτει τις καταγγελίες πέντε γυναικών που έπεσαν θύματα του πρεσβευτή.

Ο πρεσβευτής που απομακρύνθηκε από την Ελλάδα έπειτα από επιστολή-παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα προς τον Νικολάς Μαδούρο, όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες των θυμάτων του, δεν έχανε ευκαιρία να εκδηλώνει τις αρρωστημένες ορέξεις του στις εργαζόμενες στην πρεσβεία.

Μία από τις υπαλλήλους περιέγραψε στο ΜΕGA την απόπειρα βιασμού της και πώς πάλεψε μαζί του και κατάφερε να γλιτώσει. «Ηρθε και έπιασε τα οπίσθιά μου. Αιφνιδιάζομαι, είναι η αλήθεια. Πέρασαν λίγες μέρες χωρίς να συμβεί κάτι παράξενο. Εκανα λάθος, σκέφτομαι, και ησύχασα. Μέγα λάθος! Επιστρέφοντας από τη δουλειά το μεσημέρι, με καλεί στην κρεβατοκάμαρα. Ηταν γυμνός από τη μέση και πάνω, επιδεικνύοντας τη σωματική ρώμη του. Μου ζήτησε να του κάνω μασάζ και επειδή αυτό υπερβαίνει τα καθήκοντά μου, φυσικά αρνήθηκα. Δεν πτοήθηκε ιδιαίτερα και με διέταξε να τον φιλήσω τραβώντας με -με βία- από τα χέρια. Αρχισα να αρνούμαι μεγαλόφωνα και προσπάθησα να ξεφύγω. Μετά από αυτό το γεγονός σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να μείνω μόνη στο σπίτι με τον πρεσβευτή, ο οποίος δεν λογάριασε κανένα ηθικό ή λογικό παράγοντα, ούτε την επαγγελματική του ιδιότητα για να με παρενοχλήσει σεξουαλικά. Του ζήτησα να ξεκαθαρίσουμε τους ρόλους μας στην επαγγελματική μας σχέση. Εκείνος μου είπε στα αγγλικά: «I want you for sex!» («Σε θέλω για σεξ!»)».

Σε μια επιστολή, που φέρεται να έχει συντάξει μια άλλη ελληνίδα υπάλληλος και κόρη πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρονται ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δράση του Βενεζουελάνου πρεσβευτή. «Πάντα όταν μπαίνω στο γραφείο του με θέλει δίπλα του, πάντα με φιλάει στα μάγουλα και μου χαϊδεύει τα οπίσθια και την πλάτη (…) στο αυτοκίνητο μου είπε ότι πρέπει να φοράω μίνι φούστα για να φαίνομαι περισσότερο γυναίκα. Μια μέρα, τον ίδιο μήνα, εκείνος είχε μια συνάντηση με μαθητές που είχαν πάει για να μάθουν πληροφορίες για τη Βενεζουέλα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δεν σταμάτησε να με χαϊδεύει. Δεν μπορούσα να αντιδράσω μπροστά στους μαθητές. Οταν αντιδρούσα μού έλεγε ότι αν ήθελε μπορούσε να έχει πέντε Κινέζους να δουλεύουν στη θέση μας στην πρεσβεία».

Σε άλλη επιστολή εργαζόμενης αναφέρεται: «Ο πρεσβευτής Φρανκλίν Γκονσάλες μάς έχει βλάψει προσωπικά, έχει φθάσει στο σημείο να ασκήσει φυσική σεξουαλική βία. Η σιωπή μας δεν σβήνει τις συνέπειες που προβλέπουν οι νόμοι για εκείνους που προβαίνουν σε αυτές τις πράξεις αλλά και για εκείνους που τους καλύπτουν. Ο Φρανκλίν Γκονσάλες ανέφερε ότι έχει τη στήριξη του υφυπουργού Πόρας, ο οποίος του είπε να γυρίσει στην πρεσβεία σαν να μην έχει συμβεί τίποτα».

Η υπόθεση, όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο, έχει προκαλέσει πολιτική θύελλα.

Γυναίκες βουλευτές εξαπολύουν μύδρους και προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο ισχυρίζονται ότι «συγκάλυψε το σκάνδαλο».

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό κατέθεσαν οι γυναίκες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Οι Μαρία Αντωνίου, Φωτεινή Αραμπατζή, Αννα-Μισέλ Aσημακοπούλου, Σοφία Βούλτεψη, Αννα Καραμανλή, Νίκη Κεραμέως, Γεωργία Μαρτίνου, Ντόρα Μπακογιάννη, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου και Ελένη Ράπτη, ρωτούν τον πρωθυπουργό «αν το 2013, ως πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αγνοούσε πως η σεξουαλική παρενόχληση απαγορεύεται στη χώρα μας».

Επίσης, ρωτούν «αν θεωρεί πως η απόκρυψη σεξουαλικής παρενόχλησης μπορεί να χαρακτηριστεί “πολιτική ωριμότητα”, εφόσον ο δράστης είναι πολίτης “αριστερής χώρας”».

Τέλος, ζητούν να ενημερωθούν, «αν τελικά η εικόνα της Αριστεράς είναι σημαντικότερη από το Νόμο και την αξιοπρέπεια των γυναικών υπαλλήλων, οι οποίες για οκτώ μήνες – βάσει των καταγγελιών – δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση και σεξουαλική κακοποίηση από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας».

Η κυρία Φώφη Γεννηματά σχολίασε τα δημοσιεύματα και την παρέμβαση Τσίπρα ως «μια στάση απαράδεκτη, ουσιαστικά συγκάλυψης σκανδάλου, για μικροπολιτικούς λόγους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...