492
|

Μούφα είναι, Ρεμπέκα

Avatar Λουκρητία 30 Ιανουαρίου 2015, 00:05

Μούφα είναι, Ρεμπέκα

Avatar Λουκρητία 30 Ιανουαρίου 2015, 00:05

Μες στα πολλά που έχει πει -κι έχει κάνει- αυτός ο σοφός λαός υπάρχει και κάτι που θα έπρεπε κανονικά να προστεθεί στους στίχους του εθνικού μας ύμνου ή, εν πάση περιπτώσει, τουλάχιστον να το χτυπήσει τατουάζ κάθε Έλληνας στο κούτελό του. Πρόκειται για το ορθότατο «απ' όσα ακούς να μην πιστεύεις τίποτα κι απ' όσα βλέπεις, τα μισά». Υποθέτω, βέβαια, αν ζούσε στις μέρες μας ο συντάκτης αυτών των λαϊκών ρήσεων θα κατέβαζε λιγάκι το ποσοστό για τα όσα βλέπεις, κάπου στο 30% ας πούμε. Είναι αυτό το Photoshop διαβόλου πράγμα που θα έλεγε και ο Πειραιώς, και είναι να απορείς που δεν έχει ποινικοποιηθεί ακόμη η χρήση του. Ποτέ δεν ξέρεις. Όπως δεν ήξεραν και αυτοί που πρόσφατα πάτησαν τις δημιουργικές μπανανόφλουδες. Δεν αναφέρομαι μόνο σε Νέα Δημοκρατία και left.gr. Ναι, οι μεν την πάτησαν με το άρθρο του ΜούφαNet για την παραλαβή στο Μαξίμου, οι δε με τις υποτιθέμενες δηλώσεις της Βούλτεψη στο Mega. Κι όμως το τελευταίο κρούσμα μάς έρχεται από την Ευρώπη. Απευθείας μέσα από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, για την ακρίβεια.

Η Rebecca Harms είναι πρόεδρος των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο και αναφέρθηκε στο twitter στην αντικατάσταση της σημαίας της ΕΕ από τον Καμμένο με τη Βυζαντινή, καθώς επίσης και στην προτροπή του υπουργού Εθνικής Άμυνας (για να μην το ξεχνάμε) να μελετήσει ο στρατός τις προφητείες του Αγίου -πλέον (κι αυτό να μην το ξεχνάμε)- Παΐσιου. Κι όλα αυτά γνωστοποιώντας τα και στον προσωπικό λογαριασμό του Αλέξη Τσίπρα στο twitter. Μην αναστατώνεστε. Φυσικά, και δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το άρθρο του ΜούφαNet της 28ης Ιανουαρίου. Όπως ήταν αναμενόμενο, αρκετοί Έλληνες χρήστες έσπευσαν να την διορθώσουν, επισημαίνοντας πως είναι σατιρικό άρθρο, αν και εγώ ξεχωρίζω ως κορυφαίο το σχόλιο του χρήστη που, ως υπεράσπιση στον Καμμένο, επικαλέστηκε εμμέσως τον Χριστό:

Δεν γνωρίζω αν η κυρία Harms παρακολουθεί τη στήλη του ΜούφαNet. Το θεωρώ απίθανο. Αν όμως συμβαίνει όντως, τότε ως protagon νιώθουμε ικανοποίηση. Για την οικονομία της συζήτησης πάντως, ας υποθέσουμε πως αγνοεί την ύπαρξη της στήλης και πως κάποιος της το μετέφερε. Ας υποθέσουμε επίσης ότι αποφάσισε να της αποκρύψει την σατιρική φύση του ΜούφαNet. Ακούει λοιπόν μια είδηση και κρίνει πως είναι αληθής. Το πρόβλημα δεν είναι καν αυτό, αλλά το γιατί την πιστεύει. Είναι αφελής; Έχει περιορισμένο χιούμορ; Μήπως μας έχει ως χώρα ικανούς για τα πάντα; Διαλέξτε όποια εξήγηση δεν σας εξοργίζει. Κι ύστερα συγκρίνετε αυτήν την περίπτωση με εκείνες της ΝΔ και του left.gr. Υπάρχουν διαφορές; Μόνο μία, αλλά βασική: Μέχρι σήμερα, ήταν εθνικό μυστικό ότι είμαστε ικανοί για τα πάντα, απλώς τώρα έχει αρχίσει και βγαίνει και παραέξω. Κοινώς, μας πήραν χαμπάρι και δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό. Υποθέτω εξαρτάται από το ποιος είσαι: η μπανανόφλουδα ή εκείνος που την πατάει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News